Berágtak a balosok a szovjet emlékmű elleni támadás miatt!

Narancssárga festékkel dobálták meg a Szabadság téri szovjet emlékművet önmagukat demokratának mondó aktivisták. Akciójukkal azt szerették volna bizonyítani, hogy ők nem hazaárulók, hanem nagyon is nagy magyarok.

Arra azonban ezek a demokraták nem számítottak, hogy azok a balosok, akik idáig támogatták az utcai kormányellenes demonstrációkat, éles hangú közleményben határolódnak el az akciótól.

A Balpárt korábban kinyilvánította a CEU melletti szolidaritását, sőt követelte a letartóztatott aktivisták szabadon engedését is, most azonban lumpennek nevezte az emlékmű elleni támadókat és az elkövetőket a fasisztákhoz hasonlította. Állításuk nem is alaptalan. Ezen emlékmű ellen legutóbb 2006-ban szélsőjobboldali tüntetők intéztek támadást, megrongálva azt.

A közlemény felhívja a figyelmet arra is, hogy egyre durvább oroszellenes hangokat hallani ezeken a tüntetéseken, ezért minden baloldalit felszólítanak, hogy maradjanak távol azoktól a demonstrációktól, amelyek célja az ilyen indulatok szítása. Véleményük szerint Budapesten nem Vlagyimir Putyin, hanem Orbán Viktor ellen kell küzdeni!

Klikk a Balpárt közleményére

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük