Béremeléssel válaszolt a koronavírusra a Walmart, és 150.000 dolgozót vesznek fel

A koronavírus-járvány miatt kialakult pánikvásárlások miatt jelentős kapacitáshiánnyal kűzd a Walmart, hiszen a boltok polcait a megnövekedett kereslet miatt folyamatosan tölteni kell, de az online megrendelések is felpörögtek. A probléma kezelésének érdekében több intézkedést is meghozott a cég, többek között az e-kereskedelmi raktárakban dolgozók kezdő bérének megemeléséről is döntöttek.

A Walmart bejelentette, hogy ideiglenesen 2 dollárral megemeli az e-kereskedelmi raktárakban dolgozók kezdő bérét, miután a koronavírus miatt jelentősen megnövekedett az igény bevásárlásokra, írja a Reuters.

A társaság szerint a béremeléssel a raktári dolgozók kezdő bére óránkénti 15-19 dollárra emelkedik az amerikai emlékezet napjáig, amely május 25-re esik idén.

A döntés azután érkezett, hogy a világ legnagyobb kiskereskedelmi láncának számító Walmart üzleteinek polcai üresek a koronavírus miatt kialakult pánikvásárlások következtében, továbbá az online megrendeléseket sem sikerül teljesítenie a cégnek.

A Walmart hétfői bejelentésében arról is szó volt, hogy az újonnan felvett alkalmazottak a felvételt követő 24 órában munkába állhatnak, továbbá a jelenlegi, és az új dolgozóknak is 250 dolláros készpénzbónuszt ajánlanak minden beajánlott új munkavállaló után, a munkaviszony kezdetétől eltelt 90 napot követően.

Az elosztóközpontokban dolgozók órabére egyébként 17-18 dollártól indul, míg a bolti dolgozók kezdő órabére a legtöbb helyszínen 11 dollár marad, az teljes munkaidőben foglalkoztatottak átlagban 14,26 dollárt keresnek óránként.

A Walmart képviselőinek múlt csütörtöki beszámolója szerint a társaság hoteleket és éttermeket képviselő ipari csoportokkal vette fel a kapcsolatot, és felajánlotta, hogy a felveszi a munkájukat elvesztett vendéglátóipari dolgozókat.

Vasárnap arról számolt be a cég, hogy a szövetségi koronavírus tesztelő állomásokat állítottak fel két Illinoisban található üzlet parkolójában.
Múlt héten a Walmart közölte, hogy a 550 millió dollárnyi bónuszt fizet készpénzben az órabérben dolgozónak, valamint 150 000 dolgozót venne fel ideiglenesen május végéig.

portfolio

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük