Bért nem emelnének, viszont a munkáltatóval fizettetné ki a kormány a rezsi 10 százalékát

Meredek ötletet lengetett be a kormány. Mivel a béreket továbbra sem akarja emelni, úgy próbálnak kompenzálni, hogy a dolgozók rezsijének 10 százalékával emelnék meg a fizetéseket. Egyelőre a távmunkásoknak, de a vírus után jelentős réteg fog otthonról dolgozni.

A kormány a munkaerőpiacon is készül a járvány második hullámára, ősszel kerülhet a kormány elé a szaktárca által készített javaslatcsomag, amely a foglalkoztatás további bővítését szolgálja – mondta el a Világgazdaságnak Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

A tervek között szerepel a távmunkában végezhető tevékenységek bővítése, a munkáltató és a munkavállaló közötti megállapodás új alapokra helyezése. A munkavégzés helye a munkavédelmi előírások betartásával szabadon választhatóvá válna.

A módosítás lehetőséget adna arra, hogy a tételes elszámolás helyett a munkáltató kvázi átalányként a mindenkori minimálbér összegének 10 százalékáig járuljon hozzá a rezsiköltségekhez.

A szükséges eszközök beszerzését is támogathatja a cég, akár kedvezményes adózási feltételek mellett – fejtette ki Bodó Sándor a lap pénteki számában.

MTI

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •