Bolíviát elkerüli a jobboldali fordulat

morales star

Bolívia alelnöke, Álvaro García Linera szerint az argentin és venéz jobboldali fordulat nem lesz hatással a bolíviai kormányra. Ugyan aggodalmát fejezte ki a végbement változásokkal kapcsolatban, de felhívta a figyelmet arra, hogy “a társadalmi juttatások máris csökkentek” az említett országokban.

Az alelnök felhívta a bolíviai sajtó figyelmét arra, hogy ezekben az “új latin-amerikai kormányokban” csökkent a társadalmi támogatások mértéke az utóbbi napokban; külön említette az ártámogatások eltörlését a villamosenergia-szolgáltatás területén. Felidézett emellett egy, a The Washington Post-ban nemrég megjelent cikket, amely a bolíviai elnököt, Evo Moralest “Dél-Amerika legintelligensebb szocialista politikusaként” emlegeti. García Linera helytállónak találja az elnevezést, hiszen – elmondása szerint – a bolíviai államfő sikeresen leküzdötte a “forradalmi változások ellen irányuló nemzetközi és nemzeti törekvéseket”, valamint sikeres és eredményes gazdasági modellt épített ki.

Morales legutóbb egyébként akkor került nemzetközi reflektorfénybe, amikor pártja az elnök korlátlan újraválasztását lehetővé tevő alkotmánymódosítási javaslatot a Star Wars jeleneteivel kezdte népszerűsíteni december végén.

Bővebben: Kitekintő

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük