Börtönbe vonult az első fideszes

borton-bilincs
Börtönbe vonult a korrupció miatt elítélt Mengyi Roland, egykori fideszes képviselő a hétvégén.

Mengyinek decemberben kellett volna megkezdenie a büntetésének letöltését, de a karácsonyt még családjával tölthette. A BLIKK úgy tudja, hogy a politikus Kecskeméten, Magyarország legjobb börtönében van. Ha rendesen viselkedik, akkor akár 2 év 8 hónap után szabadulhat.

Miután a héten Orbán kézivezérléssel leíállította a pár négyzetméteren nyomorgó elítéltek kártérítési kifizetéseit,

úgy tűnik Mengyi nem fog pert indítani az elhelyezési körülmények miatt.

Az újság megjegyzi, hogy a rabok szabadidejüket tévézéssel, számítógépezéssel, kártyázással, pingpongozással, vagy a könyvtárban tölthetik el. Van biliárdasztal, konditerem, sakk- és angolszakkör és még kertészkedni is lehet. Nyáron az intézmény füves sportpályáján 1-2 órát napozhatnak, és közben egy kerti csapnál hűthetik le magukat.

Mengyi Roland egyik ismerőse 2015 tavaszán az egykori képviselőtől megtudta, hogy a szociális szövetkezetek számára egy csaknem 800 millió forintos, európai uniós forrásból származó támogatásról szóló pályázatot fognak kiírni. Az ismerős megkereste Mengyit „támogatásért”.

A fideszes honatya a pályázat kiírásáért, valamint azért, hogy a pályázati összeget az érintettek által koordinált szövetkezetek nyerhessék el, 5 millió forint úgynevezett „alkotmányos költséget” – kenőpénzt – kért a vele kapcsolatban lévő döntéshozóknak, és további 5 millió forintot kellett neki fizetni, ha a pályázat végül nyer.

via BLIKK Népszava

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük