Bűntelen halálraítéltek

buntelen halalra iteltek

Nézek ki az ablakon, ahogy az aranyvörös nap eltűnik a horizonton. Próbálom végig gondolni, vajon hogyan is juthattunk idáig. Hiszen valahogy így tűnik el az életünk is mostanában. Lehanyatlik, mint a lenyugvó nap. Bár mostanában, nem ilyen szépen ér véget azoknak az élete, akik végigdolgozták. Az elmúlt 2 évtized a folyamatos leépülés jegyében telt, igen sok embernek ebben az országban. De két évvel ezelőtt nem senki nem gondolta, hogy ennek a kicsi ország lakosságának egy rész, gyakorlatilag választás elé kerül.

Élet vagy halál.

Nem sokkal azután, hogy a Fidesz kormány hatalomra került, elkezdődött valami. Valami olyasmi amire az emberek álmukban sem gondoltak.
A visszamenőleges törvénykezéssel kezdődött. Nem véletlen, hiszen tudták, hogy ha itt nem ütköznek komoly ellenállásba, akkor onnantól bármit megtehetnek. Meg is tették. A szolgálati nyugdíjakat átminősítették járadéknak, ami így elvesztette védett státuszát, majd megadóztatták. Ebbe az a szemét dolog, hogy azok az emberek akik szolgálati nyugdíjba voltak, már letették a magukét az asztalra. Egykoron az orruk alá toltak egy szerződést, miszerint meghatározott szolgálati idő után mehetnek nyugdíjba. Leszolgálták. Mentek. Most hiába megyünk bele abba, hogy ezt ki és mennyire tartja jogosnak. Ők betartották egy munkaszerződés feltételeit. Törvény által garantált nyugdíjukra, vettek fel hiteleket egy jobb élet reményében. Egyszer csak megszűnt a törvényi védettség, és ezek az emberek mennek a padlóra, a hajléktalanságba, a fagyhalálba vagy ha az utcán érik őket, akkor kisemmizettem a börtönbe.

Természetesen nem álltak meg itt a kormány gombnyomogató droidjai. Elkezdték visszaküldeni a munka frontjára, a rokkant nyugdíjasokat, akiknek már sem ereje sem képessége nincs meg arra, hogy munkába álljon, járjon…
Természetesen a rokkant nyugdíj visszavonása után. Embereket hagytak egyetlen fillér nélkül, remény nélkül, nemhogy normális, hanem semmilyen élet reménye nélkül. Rokkantak lesznek öngyilkosok, kilakoltatott emberek ugranak ki elvett lakásaik ablakán. Mert nem tudnak már dolgozni, betegek. De ha tudnának is, akkor hova is menne…???  Mert munkahely az nincs, az a kevés ami esetleg van, oda nem rokkantakat fognak felvenni…Az biztos. Marad az éhhalál, az egyik legocsmányabbik halálnem olyan emberek számára, akik egy életen át fizették orvosi ellátásukat és nyugdíjjárulékukat.

Aztán jött a közmunka program, havi 47000.- azaz Negyvenhét ezer forint fizetésért. Ez fizetés…??? Mert ez a mai árak mellett nem elég. Semmire. Nem akarok most igazán végigmenni azon, hogy ebből mit lehet venni. Sokan megtették már előttem, de mivel az árakat mindnyájan ismeritek, nem hiszem, hogy azt kéne ecsetelnem, hogy ebből kockáról kockára félre lehet tenni. De félre lehet….Az életünket. A táplálkozásunk leromlik a végletekig, gyümölcsre, vitaminra ebből nem telik, és mivel gyógyszerre sem, rövid úton meg is halunk, ahogy szervezetünk felőrlődik a rossz minőségű, egyoldalú táplálkozás következtében.

Munkanélkülieknek járó szociális segély. 22800.- azaz Huszonkettőezer nyolcszáz Forint. Döbbenet. Ebből a pénzből kellene megélni, munkát keresni, elhelyezkedni, és legalább első hónapba bejárni egy munkahelyre. Nem egészen értem, hogy ezt hogyan gondolták. Már a 47000.- forinttal is halálra ítélték az embereket. Ez az alig 23000.- maximum egy belépőjegyre elég Hádész birodalmába, s meg arra is majdhogynem kevés, hogy a búcsúlevelünket tisztességes papírra, normális tollal írjuk meg és postára adjuk.

Ez a kormány úgy akar erős Magyarországot, hogy lemorzsolja a gyengéket. Nem bántja őket, csak törvényeket hoz s ezekkel a törvényekkel lassú halálra ítéli őket. Idős, magatehetetlen embereket segítenek halálba a törvények. Pedig azért amiért végig dolgozták az életüket, nem ezt érdemelnék. Sokszor sok helyen leírtam már. Egy társadalom fejlettségének egyik fő mutatója az, hogy hogyan bánik a gyengékkel és az elesettekkel. Fényévekre vagyunk a jó bizonyítványtól, ez ügyben.

De mindezek után jött a meglepetés. Kapok egy telefont. Egykori életem párja, vagy életem egykori párja a telefon másik felén feldúlva ecseteli, hogy a három gyerekemtől 12, 14, 16 évesektől, elvették a TB támogatást. GYEREKEKTŐL. Őszintén hirtelen nem is tudtam, hogy mire gondoljak, hiszen ilyen egy normális társadalomban, egész egyszerűen nem fordulhatna elő. Nem történhetne meg. Persze ez itt minden, csak nem egy normális tárdadalom. Érdeklődés, telefon ide, oda, irány önkormányzat. Felvilágosítás, majd ismét döbbenet. A gyereknek nem alanyi jogon jár a TB csak ha van bejelentett lakhelye. Na az nincs. hosszú évekkel ezelőtt nekiálltunk építkezni. Fel is építettük a házat, de nem lett kész. az ország remek gazdasági mutatóinak következtében emberek tömegei, hagyták a házaikat félkészen, mert hiányzott a pénz a befejezésre. Mi is így jártunk. Szerencsére lakható a ház leginkább a csicsa hiányzik, meg még néhány, nem a ház biztonságával kapcsolatos dolog. Hogy ne kerüljenek utcára a gyerekek, a család, be kellett költözni, de mivel lakhatási még nincs, bejelentkezni nem lehet. A 22-es csapdája, melybe a törvényekkel kergették bele a gyerekeket. Mellékesen azt már kilátásba helyezték, hogy büntetés lesz, mert olyan házba be mertek költözni, amibe nem lehetne. Persze, hogy orvosi ellátást hogyan kapjanak a gyerekek arról egy szó nem esett. Az anya egyedül neveli a három gyereket, 22,800 Ft.- munkanélküliből. És ebből akarnak még lecsípni büntetést. És itt jöttem rá az ördögi terv következő részére. Csak a következtetést kellett levonnom…

Emberek tömegei vesztik el, mostanában a hitelek bedőlése, a munkanélküliség, a csőd miatt otthonukat. Mind, mind TB járulék nélkül marad. A sok ezer család, több tízezer ember, akinek ha beteg, az orvosi költséget ki fogják számlázni. De aki a hiteleit nem tudta fizetni, az nem fogja tudni a horribilis, ráadásul irreálisan magas orvosi költséget kifizetni. Tehát ha beteg lesz nem mer orvoshoz menni. Szenvedni fog, kínlódni, meghalni….

Ha ehhez hozzá számoljuk a hajléktalanokat, a TB ellátás nélkül maradó gyerekeket, a dolgozni képtelen rokkantakat, a hajléktalanná váló nyugdíjasokat. Akkor ez már törvényekkel végrehajtott népirtás. Erős lesz Magyarország…

Ha a gyengék meghalnak. Ha meghalnak a bűntelen halálra ítéltek tömegei.

FORRÁS: Feryblog

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük