Új Idők?

A Népszabadság tulajdonosa – az osztrák Mediaworks nevű magánvállalat – kegyetlenül, az újságírókat, dolgozókat és az olvasóközönséget semmibe véve függesztette fel a Népszabadságot. A lap túlélte a magyar történelem elmúlt hatvan évének viharos évtizedeit, most azonban egy külföldi cég szüntette …

Teljes cikk

“Valami véget ér”

Az otthoni archívumban gondosan félretéve megtalálható a Népszabadság 1989. október 5-i és 6-i lapszáma, amelyikben az MSZMP XIV. ill. az MSZP első kongresszusáról tudósítottak, külön interjúk Berecz Jánossal és Keserű Imrével, amelyben olvashatjuk, hogy új szelek fújnak, új idők kezdődnek.

Teljes cikk
Tamás Pál NSZ

Plebejus fordulat kell

Az ellenzék szakkérdések kezelésekor gyakran ugyanazokba a zsákutcákba téved. Megújulásról beszél, de amikor szakmai programokat kellene összerakni, többnyire nyugállományú főtiszteket kérdez. Ők persze sok helyi fogásra, megoldásra pontosan emlékeznek. De leginkább a régi csatákat folytatják.

Teljes cikk

A magyar baloldal kineveti a magyar álmot

Unalmas újra és újra felmondani, miféle károkat okozott a szemérmetlen országrablás, a kivagyiság, az alázat teljes hiánya, a kontraszelekció nemzeti minimummá nemesedése. Azt viszont nem árt részletezni, hogy a mainstream pártok egyszerűen elfelejtették: nem a médiáért, hanem a választókért léteznek.

Teljes cikk