Kalmár 2016 GÁZ

Ha senkit sem engedünk, mindenki jöhet

A magyarországi határzár járult hozzá a menekültek őszi-téli rohamához, a nyitottabb, átláthatóbb menekültpolitika viszont enyhíthetné a jelenlegi válságot. A krízis negatív és pozitív forgatókönyveit Kalmár Szilárd, a Segítsünk együtt a menekülteknek csoport képviselője összegzi. Parászka Boróka interjúja.

Teljes cikk
Hollande Putyin 2015

Formálódik az új Európa

Nagyot fordult a világ az Európát ért biztonsági fenyegetések miatt: Németország dominanciája, amely az elmúlt éveket jellemezte, halványulni látszik, akárcsak az EU brüsszeli vezetésének befolyása. Az ok egyszerű: azok kerülhetnek előtérbe, akik képesek garantálni Európa biztonságát.

Teljes cikk
che obama posterized xlarge

Obama a szírekért vétóval

Obama megvétózná a szíriai menekültek fokozott átvilágítását előíró törvényt. A törvénytervezet szerinte tarthatatlan, mert ahelyett, hogy fokozná az amerikaiak biztonságát, csak hátráltatná a menekültek befogadását. 

Teljes cikk
russia bombing syr

Kontrollált káosz?

Az USA – és szövetségesei – szíriai bombázásához csatlakozott Oroszország. A konfliktus következménye a háború kiszélesedése, az Európába menekülők tömege, az EU diszlokációs válságának felerősödése. Putyin azt állítja, hogy a terrorizmus megfékezéséhez Bachar al-Assad rendszerét kell megvédeni, ez a „demokratikus …

Teljes cikk