Civil országértékelő

szolidaritas

 

A Magyar Szolidaritás Mozgalom Civil Országértékelő címmel a magyar demokrácia, a gazdaság és a magyar társadalom helyzetéről neves szakemberek közreműködésével tart országértékelő rendezvényt 2012. március 1-én. A Magyar Szolidaritás Mozgalom álláspontja szerint 2012-re az ország eljutott odáig, hogy állampolgárai félelemben és létbizonytalanságban élnek, az elhibázott gazdaságpolitika családok százezreit lehetetleníti el, mindeközben pedig a magyar demokrácia intézményrendszerét a mindent fölfaló, maga alá gyűrő orbáni rendszer gépezete fenyegeti.

A gazdasági élet szereplői, a kultúra, az oktatásügy, az egészségügy, az önkormányzatok, de még az államapparátus is a gyakran változó törvényi és gazdasági keretek csapdájában vergődik, világos, hogy a kormánypolitika még ma sem vállalja a szembenézést a szociális állapotok romlásával, a regionális egyenlőtlenségek növekedésével, a nagy ellátórendszerek elégtelen működésével, ehelyett folyamatosan a múltba réved, és bűnbakokat, ellenségeket keres és nevez meg.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom fontosnak tartja, hogy átfogó képet kapjunk az ország jelenlegi állapotáról. A civil lakosság március 10-én a Kossuth téren értékelni fogja a kormány teljesítményét, az ország helyzetét; március 1-én pedig a Szolidaritás szervezésében civil szervezetek vezetői, neves szakemberek, szakmai intézetek munkatársai fognak átfogó képet festeni a mindnyájunkat érintő kérdésekről.

Az esemény és időpontja:          2012. március 1.

Az esemény a sajtó munkatársai számára nyitott. Később részletes meghívót küldünk a helyszín megnevezésével és az előadók pontos névsorával.

Budapest, 2012. február 14.

Magyar Szolidaritás Mozgalom

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük