Debrecenben szélsőjobb-mentes együttműködés a Fidesz leváltásáért

Választási megállapodást kötött Debrecenben a Magyar Szolidaritás Mozgalom, az MSZP, a Párbeszéd és a Demokratikus Koalció. A négy szervezet közös polgármester-jelöltje Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció helyi vezetője, a DK országos elnökségének tagja. Káposznyák István a Szolidaritás helyi vezetője és egyben az országos szervezet alelnöke a 11–es választókörzetben indul.

A négy szervezet azután jelentette be az együttműködését, hogy az LMP, a Momentum és a Jobbik felálltak a közös tárgyaló asztaltól, és beálltak a Jobbik – köztudottan szélsőjobboldali – polgármesterjelöltje mögé.

A szervezetek ma írták alá az erről szóló megállapodást, melyben kiemelték:

Valljuk, ahhoz, hogy Debrecen a fenntartható, környezettudatos fejlődés mellett elkötelezett, szociálisan érzékeny 21. századi nagyváros, az Európai Unió egyik meghatározó régióközpontja legyen, nem gázszerelő kisiparos strómanok, nem 83 évesen hirtelen közgazdasági zsenivé, milliomossá váló mamák, nagymamák és nem is közpénzen épített-működtetett, fideszes zárt elitiskolák kellenek.

Ezért programunkban korrupciótól mentes, kiszámítható és tervezhető együttműködést ajánlunk az itt élők számára, amelyben megvédjük az egyének és közösségek jogait és érdekeit, valamint biztosítjuk a kulturális, vallási és civil élet sokszínűségének feltételeit. Nekünk az ember fontos, nem a beton és a térkő.

A most egységesen fellépő négy szervezet még nem vág el minden lehetőséget a közös, vagy a legalább koordinált indulásra a másik három párttal kapcsolatban. Előválasztást javasolnak, hiszen tudják, hogy érdemi győzelmi esélyek csak akkor vannak, ha valamiféle koordináció lesz a most ellenzékben lévő pártok, civil szervezetek között.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük