Diktatúrát!?

dictatorhand

“Felvetődik a kérdés, hogy rendkívüli időkben mennyire szabad hagyatkozni a demokratikus államberendezkedés kifulladó rendszerére?”

Ezt a botrányos, felháborító, diktatúrát szinte követelő mondatot az egyik legkiegyensúlyozottabbnak tartott hazai külpolitikai hírportálon a kitekinto.hu-n írta le egy Milanov Viktor nevű elemző. Átment sok-sok szerkesztőségi szűrőn és még később sem lett belőle botrány.

Pedig amit leírtak, az nem más, mint a demokratikus politikai rendszer elvetésének igénye és helyére valamiféle diktatúra bevezetése annak érdekében, hogy az emberi létre, normális megélhetésre vágyó görög választó ne juttasson hatalomra olyan politikai erőt, amely szembehelyezkedik a Berlinben szövegezett és Brüsszelből megküldött ultimátumokkal. A diktatúra igénye természetes egy olyan helyzetben, amikor a pénzvilág elveszti totális kontrollját a politikai rendszer fölött és valóban, manipulációktól mentesen dönthet a nép a saját sorsát érintő kérdésekben.

dictatorshipImmár ott tartunk, hogy az IMF vezérnője fröcsögve becsmérli a görög népet, amiért az nem veti le saját magát a Taigetoszról. Nálunk persze a demokratikus ellenzék ennek a nőnek még a lába nyomát is csókkal hinti végig, pusztán azért, mert az “ellenségem ellensége a barátom” logika alapján gondolkoznak. Az IMF valóban bírálja a magyar kormányt, de ez az IMF ölelne-csókolna egy olyan embert Athénban, amilyen Orbán Viktor. Úgy kell ott nekik egy ilyen mucsai demagóg, mint egy falat kenyér. Egy politikai kalandor, aki úgy tud megszorításokat végigvinni, hogy a többség még meg is köszöni neki.

Egyértelmű, hogy Athén lesz a rossz példa és Budapest hamarosan előlép jó példává. Mit kezdünk majd akkor, amikor a nemzetközi pénzügyi körök már nem Orbán eltávolítását, hanem épp ellenkezőleg, a maradását fogják támogatni? Mi lesz akkor, ha kidurran a Bajnai-lufi? Mert az emberek nem fognak kérni egy olyan politikai garnitúrából, amely csak megszorításokhoz ért? Mi lesz akkor, ha Bajnai, Oszkó urakról bebizonyosodik, hogy velük sem lehet elzavarni Viktort? Merünk majd példát venni a görög népről és azokról a politikai erőkről, akik nem Brüsszel, hanem a Nép akaratát tartották előbbre valónak? Merünk majd abban a helyzetben tényleg baloldaliak lenni? Ha nem, akkor marad Orbán.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük