Döbbenet! Nem fogod elhinni mi történt a Munkások Újságában

Év vége van, ideje hogy összegezzünk, okosakat írjunk, könnyes szemmel búcsúztassuk az óévet és csillogó tekintettel várjuk az új minden bizonnyal még jobb új évet. Vagy fordítva? Eszes Péter írása az Munkások Újságában a Munkások Újságáról.

Hosszú és nehéz év volt a 2020. Néha azt hittük, hogy csak álmodunk. De legtöbbször azt kívántuk, hogy ébredjünk már fel végre.

A szerkesztőségben sokat vitáztunk, kiabáltunk, nagyokat hallgattunk, legfőképpen rengeteget dolgoztunk. Magunkhoz mérten nagyot léptünk előre.

Rendszeres hivatkozási pontja lettünk a mainstream liberális médiának. Év végére még azt a bravúrt is elértük, hogy a kormánymédia és a liberális sajtó egyaránt minket szapult, illetve rajtunk keresztül az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalmat, mondván hogy az amerikai filmsztárral szexelni kívánó miniszterasszony elé tartott tükrünk túl durvára sikerült. Nos ebben a kérdésben úgy tűnik szerkesztőségünk más állásponton van.

Arra vagyunk büszkék, hogy egész évben sikerült egyre inkább aktuálisnak lennünk. Mi tudósítottunk először az Országos Rehabilitációs Intézetben történt lázadásról.

TGM, majd Majtényi László nálunk határolódtak el a hatosfogat náci borsodi jelöltjétől. Hosszú interjúkat adott nekünk Székely Tamás, Kordás László és Schiffer András. Megkezdtük az online közvetítéseinket is, bár idén a Covid miatt nemigen volt lehetőségünk tüntetésekről bejelentkezni.

LEGOLVASOTTABB ÖT CIKKÜNK 2020-ban

  1. “Ezek embertelen gyilkosok” – tüntettek a rehabilitációs intézet dolgozói
  2. Varga Judit már nagyon szerelmeskedne George Clooneyval (18+)
  3. Itt a legújabb revolverező kormánydöntés: nem mondhat fel nővér veszélyhelyzet idején
  4. Üzent a kormány: Akit kirúgnak, keressen másik munkát
  5. Zsarolják az átvezényelt ápolókat

A legfontosabb azonban talán mégiscsak az, hogy a magyar médiában egyedül mi adtunk hírt hétről hétre arról, hogy ISZOMM néven alakult egy új baloldali párt, Huszti Andrea női elnökkel, Kállai Szilvia cigány tanárnő alelnökkel, egy igazi politikai és média fenegyerekkel, Szanyi Tiborral valamint Székely Sándor országgyűlési képviselővel. Erről más érdemben, vagy pozitívan nem igen számolt be. Kivéve amikor ugye elkezdtek jönni az eredmények.

Először a borsodi országgyűlési választáson értek el 2,23 százalékot, majd év végére már a közvélemény kutatások is megmérték őket. Az Igen Szolidaritást egyöntetűen nevette ki a kormány és az ellenzéki média is. Mára már nem röhögnek, nagyon reméljük, hogy ehhez mi is hozzá tettünk valamit.

Jövőre még szerte ágazóbb tevékenységet akarunk folytatni. Igazi médiává akarunk válni. Továbbra is lesznek interjúk, vélemények, publicisztikák és hírek. Ott leszünk vidéken és Budapesten. Elindítjuk, valamint fejlesztjük Vlog és videócsatornáinkat. Szervezni fogunk vitákat, remélhetőleg nem csak az online térben.

Teljes mellszélességgel ki fogunk állni az Huszti Andrea és Szanyi Tibor vezette ISZOMM mellett. Az elvi alapokat az idén már lefektették, 2021-re nem maradt más hátra, minthogy nyíltan beleálljanak a dolgozók mögé, itt az ideje, hogy a szocializmus 30 éve megtaposott, hazug módon besározott zászlóját felemeljék és végre tisztába tegyék, amit tisztába kell tenni.

Minden olvasónknak, fanyalgónknak, rajongóknak kívánunk Nagyon Boldog Új Évet. Mi már nagyon várjuk!

Eszes Péter

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •