Dolgozónként havi 10 ezer forint bértámogatást kapott az egyik fővárosi kávézó

105 napot kellett várni, hogy megérkezzen a bértámogatás, járulékok levonása után minden dolgozó után havi 10 416 forint jött – írta ki a Ráday utcai Jedermann kávézó az ajtajára és a Facebookra is.

Drága vendégeink!
Nagy és örömteli a mai nap a Jedermann életében!
105 nap után végre megérkezett a bértámogatás!
Nem sok, de legalább megjött!
Ma ünneplünk, durranjanak hát a pezsgős üvegek!

Hogy ez az összeg miként jött ki, azt a kávézó üzletvezetője, Boskovics Gábor a Telexnek magyarázta el: a dolgozók járulékaira havonta nagyjából 400 ezer forintot kellett kifizetni az elmúlt négy hónapban, mert hiába voltak zárva, nem minden járulékot engedett el az állam. Ez 1,6 millió forintot jelent, a 2,1 milliós állami támogatásból levonva az összeget kijön, hogy megmaradt 500 ezer, ami a 12 dolgozóra leosztva négy hónapra alig több, mint 40 ezer forintot jelent.

A kávézót pár évvel ezelőtt a világ legjobb 30 jazz-bárja közé, turizmus-szakértők pedig Budapest 60 emblematikus helye közé választották. A melegkonyhás kávézó közösségi finanszirozást is igénybe vett és vesz a túlélés érdekében:

És itt köszönjük teljes szívből, amit tőletek kapunk folyamatosan, bátorítást, üzeneteket, leveleket, helyszínen és banki átutalással adott támogatásaitokat (immár több mint 500.000 ft-ot adtatok össze)!
Novemberben úgy számoltunk február 1-ig bírjuk majd. Nektek hála, ha nem változik semmi, május 1-ig biztos megleszunk valahogy! Mind a tizennégyen!

HVG 

https://muon.hu/egyre-nagyobb-a-baj-a-vendeglatasban-elore-menekul-a-jedermann/
  •  
  •  
  •  
  •