Döntött a kormány: mostantól már csak az nem lehet közmunkás, akinek rendetlenség van az udvarán

kozmunka123jpg
Akár szakképzettséggel rendelkezőkből vagy olyanokból is lehet azonnal közmunkás, akik képesek lennének önállóan elhelyezkedni. A tegnap megjelent Magyar Közlönyben olvasható a veszélyhelyzettel összefüggésben a közfoglalkoztatási szabályok eltérő alkalmazásáról hozott kormányhatározat. Ami arról rendelkezik, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt két fontos kizáró okot nem kell alkalmazni.

Az egyik visszavont rendelkezés arról szólt, hogy azon személyek, akik várhatóan képesek önállóan elhelyezkedni, nem kerülhettek közfoglalkoztatási programba, csak abban az esetben, ha a munkaközvetítési kísérlet a munkáltató oldalán felmerülő okból háromszor is meghiúsult, vagy ha 3 hónapon keresztül nem tudtak megfelelő állást ajánlani az álláskeresőnek.

A másik alpont a szakképzettséggel rendelkezőket zárta ki eddig a közmunkából hasonló feltételek fennállása esetén (ha nem volt 3 sikertelen közvetítési kísérlet vagy 3 hónap eredménytelen várakozás).

Az a rendelkezés viszont megmaradt, hogy akinek rendezetlen a lakókörnyezete, az otthona, az továbbra sem lehet közmunkás.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •