Dubaji dollármilliárdosnak adott Orbán mintegy 10 millió forintos segélyt

Dubaji dollármilliárdos budapesti luxusszállodáján is segített az Orbán-kormány 9,6 millió forinntal azért, hogy kompenzálja a koronavírus-járvány miatt kieső bevételeit a hotelnek – írja az MFOR.

Az Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy-program támogatásait listázó dokumentumban tette közzé azokat a szálláshelyeket, amelyek az elmaradt foglalásaik után állami támogatásban részesültek.

Innen derült ki, hogy a The Ritz-Carlton Budapest után az Adria Palace Kft. kapott 9,6 millió forint állami támogatást. Ennek a cégnek a tulajdonosa pedig az Al Habtoor Holding Kft.-n keresztül a dubaji Al Habtoor Group. Az Al Habtoor csoport alapítója pedig Khalaf al-Habtoor üzletember, aki többször szerepelt a Forbes a Világ 500 leggazdagabb emberének a listáján: 2011-ben 2,5 milliárd dollárra becsülték a vagyonát. Egyebek mellett arról híres az Al Habtoor csoport, hogy felépítette a világ első 7 csillagos szállodáját, a Burdzs Al Arabot. Magyarországi befektetéseiért 2016-ban megkapta a Magyar Köztársaság Tiszti Keresztje érdemrendet.

MFOR

  •  
  •  
  •  
  •