Ébredeznek a szakszervezetek is Dobrev Klára minimálbéres blöffje után

Fotó MTI
Szanyi Tibor igen hosszú európai minimálbéres esszéje után a szakszervezetek, úgysmint MASZSZ, a SZEF, az ÉSZT és a Liga mai közös nyilatkozatában is arra kérik az Európai Parlamentet, hogy a jelenlegi tervezethez képest konkrétabb elvárásokat fogalmazzon meg, amely az európai minimálbér irányelvének az egyes tagországokban történő érvényesítése, átültetése során kulcsfontosságú szereppel bír majd.

Az európai minimálbérről szóló tárgyalások eddigi folyamatában hangsúlyos szerepet kapott annak az elvnek a rögzítése, hogy az európai minimálbér számításának alapja az adott ország átlagbéréhez, illetve a mediánértékéhez legyen kötve.

Mivel ez a kitétel jelenleg nem került be az EP elé kerülő tárgyalási csomagba, az aláíró szakszervezeti konföderációk, a nemzetközi szakszervezeti kampány részeként, a magyar európai parlamenti képviselők felé jelezni fogják e kérdéssel kapcsolatos álláspontjukat és felkérik Magyarország EP képviselőit a munkavállalók érdekét szolgáló módosítások megtételére vagy azok támogatására!

Az irányelv-tervezet hangsúlyozza a kollektív alkuk rendszerének jelentős megerősítését is, amit a hazai szakszervezeti szövetségek egyértelműen üdvözölnek és támogatnak.

Szanyi Tibor legújabb videójában kiemelte, hogy, a minimálbér megállapítása csak egy állomás lehet azon az úton ami a normális bérek eléréséért vezet.

A “normális béreket ki kell harcolni”, fogalmazott az ISZOMM miniszterelnök-jelöltje.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •