Egri történet

Eddig igyekeztem magamban tartani néhány gondolatomat, de a ma hajnali események után már csak kikívánkozik belőlem.

Esti buli után hajnali vonathoz sétálunk kedves fiatal leányzó társaságában. Megveszi a jegyét a jegypénztárnál, kilépünk a peronra. Az egyes vágány mellől fiatal srác tántorog felénk, valamit ganyog, a távolság miatt nem értettük. Rákérdezek, hogy részeg-e, vagy mi baja. Közelebb érve értettem meg, hogy segítséget kér, a fényre lépve meglátjuk, hogy csurom vér a pólója, elmondja hogy megkéselték. Fiatal srác, szerintem nincs 20 éves, a mellkasán ránézésre 3 szúrás a szíve tájékán, mindene csupa vér. Hívom a mentőket, rendőrséget, közben próbáljuk nyugtatni faggatjuk mi történt. Megérkeznek a rendőrök, mentők mindenki teszi a dolgát, a srác bekerül a mentőautóba, az orvos megnyugtat, nem lesz baja.

Na akkor most jön, ami ettől is megdöbbentőbb – mármint attól, hogy Egerben vasárnap hajnalban simán megkéselnek a vasútállomáson állítólag egy sz.ros telefonért. Szóval a srác csurom véresen segítséget kérve tántorog, és a vasútállomáson lévők közül SENKI meg nem kérdezte, mi baja. Miután felismertük a helyzetet, és miközben mentőkkel beszéltem telefonon SENKI oda nem jött két fiatal srác kivételével, hogy tud-e bármiben segíteni, sőt inkább mindenki elfordította a fejét is, és nagy ívben kikerült. Miután kihívtuk a mentőket berohantam és a jegyárus Hölgyet arra kértem, ne engedjék elindulni a vonatot, mert megkéseltek egy embert és elmondása szerint a tettes lehet, hogy a vonaton van. Erre a hölgy unott pofával annyit tudott mondani, hogy ez nem az ő hatásköre, beszéljek a mellényes biztonsági őrrel a peronon. Kirohanok meglátom, hogy a „nyalókás ember” (talán állomásfőnök vagy forgalmista) épp megy a zöld lámpával a vonat felé hogy elindítsa. Utánarohanok elmondom mi történt kérem, hogy ne engedje ki a vonatot jönnek a rendőrök. Ő valószínűleg megértette miről van szó, a vonatról leszálló jegyellenőr viszont felháborodva közölte, hogy a vonatnak mennie kell, és ő nem is érti minek várunk a rendőrökre, mit tudnak ők csinálni, úgyis a srác tudja ki támadta meg… A vonatról jövő türelmetlen és elégedetlen pillantások, óbégatások már csak hab voltak a tortán.

Komolyan mondom, hányok attól, ahogyan az emberek viselkednek. Nyilván az ember nem dőlhet be minden bekiabálásnak, de azért ha valaki azzal rohan be akárhova, hogy egy megkéselt ember fekszik a földön, akármennyire is hitetlenkedek azért az a minimum, hogy utánajárok a dolognak. Az meg kiváltképp undorító, hogy négyünkön kívül egyetlen leányzót késztetett még cselekvésre az eset, ő kb. 10 méterrel távolabbról fényképezett minket a telefonjával, és gondolom posztolgatta…

Szégyen, hogy egy földön fekvő, vérző, segítséget kérő ember mellett EL TUDTOK SÉTÁLNI minden lelkiismeret furdalás nélkül!!! Szégyen, hogy a MÁV dolgozóinak „nem tartozik hatáskörébe” egy az állomásukon megkéselt embernek való segítségnyújtás. Szégyen, hogy van köztük olyan, aki a vérző ember mellett állva értetlenkedik, hogy miért nem indulhat el a vonat, minek várni a rendőrökre, úgyis a srác tudja ki késelte meg.

A ma hajnalban az állomáson lévő kb 30 emberből mindenkinek magába kellene nézni egy kicsit. Oké hogy 2016-ban az értéktelen sz.r tucatember a divat, de csak gondoljatok bele a srác vagy a szülei helyzetébe egy pillanatra. Jó pár éve engem is megtámadtak egy telefonért a líceum mellett, engem akkor „csak” összevertek. Senkinek nem kívánom azt, amit a szüleimnek kellett átélni, amikor értesítették őket a rendőrségről/kórházból.

Egy szónak is száz a vége, nézzetek magatokba, számoljatok el a lelkiismeretetekkel (ha van egyáltalán), és eredménytől függően azért jópáran b.sszátok ki a szegénységi bizonyítványotokat a tükör mellé, hogy amikor belövitek az ecsetfejet, felteszitek a nagysminket eszetekbe jusson milyen „emberek” is vagytok valójában.

A rendőrök és mentősök munkája előtt le a kalappal, bár ilyenkor tényleg örökkévalóságnak tűnik minden pillanat, de pár perc alatt megjelentek és tették a dolgukat.

Amit tanulságként még ideírnék, bár többször elmondtam már személyesen is sokatoknak. Ne sétáljatok haza egyedül hajnalban sehonnan! A főutcán se, sz.rt sem érnek a kamerák, sza.rt sem ér, hogy ott mindig van valaki. Ne sajnáljátok azt az ezrest egy taxira a buli végén. Lányok mindig legyen nálatok gázspray, paprikaspray, vagy legalább egy légkürt, vagy bármi amivel megvédhetitek magatok/ jelezni tudtok ha baj van!

És egy kérés vagy gondolat zárásként. Ne csak akkor legyetek összetartó nemzet, amikor egy hülye meccset kell fosrészegen végigüvöltözni! Akkor is amikor újgazdag sz.rfaszú kis köcsögök brahiból fiatalokat vernek a főutcán és oda kell lépni és lebaszni nekik egy maflást, vagy amikor egy több sebből vérző honfitársatok segítséget kér.

Olajos János

Forrás: Facebook

Szájhősök tere. Olyan gondolatmorzsák a netről, amik nem feltétlen tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de mindenképpen érdemes tudni róluk.

MUON TV

 •  
 •  
 •  
 •  

One Comment on “Egri történet”

 1. Üdvözlöm azt, hogy végre egy ilyen üdítően és dicsőségesen “magyarellenes és nemzetellenes”, “magyargyalázó” és “idegenszívű” írás megjelenhetett ezen az egyébként a neofasizmus minden szennyét kommentár nélkül kiposztolgató oldalon megjelenhetett.
  (Ahol egy állítólagos “filmkritikus” álértelmiségi zéró baromságait posztolgatják váltva egy hajléktalan küllemű anarchofasiszta szennyömlenyeivel, ott ez tényleg kellemes meglepetés!)
  a) Olajos úr az emberséget és a kollektivitás vagy másképp szolidaritás képességét kéri számon azon a “turáni fajon”, amely kifejezetten hetvenkedik azzal, hogy nem szláv. Márpedig a kollektivitás a szláv “faj” “betegsége”, és a “turáni” “faj” elsöprően individualista, tehát a humánum, mint kritérium nyilván egy “zsidó” “merénylet” a “magyar faji alkat” “megsemmisítésére”. A viccet félretéve: a hülye fajelméletes gőgöt eldobva, a magyarországi hagyományos viselkedésmódot kellene meghaladni. Azonban korunk retrorád, és 1989 rehabilitálta 1944-et. Egy újrafasizált társadalomban nem lehet komunista viselkedési módokat elvárni. Ez ilyen.
  b) Olajos úr egy informális (civil) és formális (hivatalos) közegekben IS(!) anomikus korban (oroszul: “törvényességi nihilizmus”, a rendszerváltás vívmánya, gratulálok!) fordul azzal az elvárással a néphez és a hivatalos személyekhez, hogy legyenek cselekvőek és kezdeményezőek a helyes célért, és vállalják akár a konfliktust is ennek kapcsán!
  No mármost: egy “diktatúrában”, ha az állampolgár gáncsot vet egy futó bűnözőnek, hogy azt a rend őrei elkaphassák, kap egy szóbeli vállveregetést. A “demokráciában” maga a rendőr kell feljelentést tegyen ellene, ha ilyet tesz, “testi sértésért”, “személyi szabadság korlátozásáért”, és még örülhet, ha enyhe büntetéssel ússza meg! Ha még a sajtó is felkapja az esetet, emberünknek befellegzett: jönni fog ezer “emberijogi” aktivista, nemlétező “fajok” (“székfej”, “tirpák”, “ruszin”) kisebbségi önkormányzatainak etnobizniszmenei, bulvárújságíró hazugságontók, karrierpolitikusok, papok, tehát a társadalom minden rendű és rangú mocska, akik az áldozatokért ugyan meg nem szólalnának, de hogy “tömeggyilkost” faragjanak szájjal bárkiből, aki pl. rá mer szólni egy betörőre, az számukra “fényes karrier”! (Az “emberijogi” aktivista a maffiaügyvéd holtvágányos változata.)
  Magyarán: Olajos úr elvárja, hogy az ember úgy tegyen jót, hogy ’89 antihumánus és fejreállított antivilágában éppen a helyes cselekvés a büntetendő, hogy a “demokrácia” intézményrendszere ambiguis, és a helyes cselekvést “hatáskör-túllépés” címén kriminalizálja.
  (Szomorú módon tartozik ide, hogy a magor horda sem mint fajgyűlölő és terrorszervezet került betiltásra, hanem pusztán mint “félelmet keltő szervezet”… vagyis a hatóságoknak a faji izgatással semmi bajuk, és azzal sem, hogy a valós bűnözési problémát “faji” olvasatra egyszerűsítve önkényeskedés mellett a bűnözéssel szemben egy ilyen bűnbanda tehetetlen lenne, hanem az, hogy az önkényességükkel ezek átlépik a hatóságoknak fenntartott, de azok által nem teljesített jogköröket! Abszurdum! Az önkény és a faji uszítás bűntényeiért ezt a működésképtelen szervezetet kettősen kellett volna betiltani!)
  Nézzünk rá a hivatalos személyekre! Ha a vasúti dolgozók így reagáltak, mire utal ez? Szerintem arra, hogy a vasút szabályzata nem rendelkezik az ilyen esetekről egyértelműen, vagy hogy az idevágó rendelkezéseket nem ismerik a munkatársak! Vagyis, hogy a megfontolás visszaesik a szimpla személyközi, kvázi-informális közlésfolyamat szintjére, ahol a panaszok hallatán a vasúti vonal igazgatója rátelefonál az állomásfőnökre: “Józsikám, mi a f.sz van ott?! Panaszkodnak rám, hogy fél órát késett a vonat indulása!” “Figyelj, Béci, itt valakit megkéseltek, és a rendőrök átfésülték a szerelvényt, hogy ott van-e a tettes…” “De lesz.rom! Ha panasz érkezik, a közlekedési minisztériumban a végén még lefújják az ez évi prémiumomat! Mert a minisztériumban meg aztán végképp nem fognak mérlegelni, “az állampolgárok biztonsága”, a “hatósággal való jó viszony”, ez mind csak duma, az aktatologatók nem fognak utánajárni, miért indult késve a vonat! Érted már? A lényeg, hogy az állampolgár, akinek érzékenysége oly fokú, hogy egyből Rottenführer rangban léphetne a Totenkopf-SS-be, panaszkodik, és véletlenül éppen olyan a széljárás, hogy ezt észreveszik hivatalos helyen, akkor bajom lesz belőle, de akkor neked is!” Erre az állomásfőnök pedig lehordaná a kalauzt, a jegypénztárost, a takarítót, mert.
  Tehát amíg az interperszonális viszonyok a döntőek, amíg a hivatalos utak, a pontosan kijeleölt hatáskörök és eljárási módok nem tisztázottak, addig lehetetlen az ésszerű és konzisztens cselekvés, hanem marad a köd, a bénultság és a félelem még a helyes cselekvés “méltó büntetésétől” is.
  c) Olajos úr egy fogalmi tévedésbe esik: “az összetartó” “nemzetet”, egyáltalán: a “nemzetet” összeegyeztethetőnek tartja a szolidaritással. SÚLYOS TÉVEDÉS!
  A “nemzet” fogalom egyfelől igenis a “f.srészeg” neonyilas futballhuligán g.ciládák okádóhangú “hiahiahungáböeeee!” torkáról szól, és az uszításról, és az Orbán-kormány által “nemzeti jelképek” címén törvényileg is a tudományos vizsgálat és tárgyalás hatálya alól kivont, tudományos értelemben hungarista-nyilas jelképek villogtatásáról, fasiszta indulók hörgéséről, vandalizmusról.
  Másfelől a “nemzet” fogalma igenis az újgazdagok szabad tombolásáról szól, mert a fasizmus elitárius rendszer, azaz a vállalkozó, szabadrabló, maffiózó szent állat számára, “isten áldotta jóember”, akinek mindent szabad. A náci a tőkés testőre. A nácizmus nem egyéb a “nemzeti”(nek elismert) vállalkozók érdekei a baloldaltól ill. az “idegen” (zsidó/külföldi) konkurrenciától való megvédésénél, azzal a liberális jelmondattal “igazoltan”, hogy a vállalkozó szabadrablása “a nemzet érdeke”… A fasizmus: nacionál-protekcionista liberálkapitalizmus.
  Magyarán: Olajos úrnak el kell döntenie, hogy mit kíván: az egyetemesen emberi, a másikkal való szolidaritásra kész, kollektivista, szláv típusú gondolkodást, ami viszont szétfeszíti a “nemzeti” kereteket, és visszavezet az emberiség kategóriájához, vagy pedig fenntartja a “nemzetre” vonatkozó elvárást, de akkor minden marad ez a “turáni” mocsár, érzéketlen “szittya” idiótákkal, akik sosem gondolnak bele, hogy ők lehetnek a következőek…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük