Egy antifasiszta tüntetés margójára

80583 uj szinhaz

Először az Operánál rontott ránk a szélsőjobb csőcselék, aztán feltűntek az Új Színháznál is. Teljesen egyértelmű, hogy küldik őket, miként az is egyértelmű, hogy a magyar rendőrség szándékosan nem oldja meg a békés tüntetőktől való elszigetelésüket. A céljuk a megfélemlítés. Így akarják távol tartani az utcától az Orbán-kormányt ellenző demokratákat. Igen, habzó szájú neonácikat küldenek ránk, hogy kussoljunk.

Egyszer már ezt megtették és mi meghúztuk magunkat. Kevesen élték túl azt a vészes korszakot. Voltak akiket erőltetett menetből kidőlés miatt lőttek tarkón. Voltak, akiket a jeges Dunába lőttek. Voltak, akiknek gáz marta szét a tüdejét és voltak, akiket fellógatták a börtön udvarán.

Tudjuk jól, hogy a magyar jobboldal amikor veszélyben érzi magát, nemzetére ront. Emlékszünk Horthy fehér terrorjára, Szálasi nyilas terrorjára és kezdjük érezni Orbán terrorját is. Számukra a rossz hír azonban az, hogy ez már egy másik magyar nép. Még egyszer nem hagyjuk bikacsökkel agyonverni magunkat. A demokraták nem félnek, ha nem véd meg minket hazánk rendőrsége, akkor megvédjük magunkat. Nem nézzük tétlenül, hogy egyenként levadásszanak minket. Nem tesszük meg Orbán Viktornak azt a szívességet, hogy szélsőjobboldali segédcsapataival bonyolódunk háborúba. Nem, a mi valódi ellenségünk minden körülmények között egyetlen személy, Orbán Viktor! Addig, amíg ő valaki ebben az országban, addig mi küzdünk ellene. És győzelemre vagyunk ítélve, mert mi nem egy személy vagyunk, minket nem a hatalomvágy hajt, hanem mi egy eszme vagyunk! A köztársasági, demokrata eszmeiség. Egyenként elbukhatunk, de közös ügyünk ettől függetlenül halad előre. Nincs olyan jól megálmodott és formába öntött hazugság, amit ne győzne le az igazság.

Orbán bukása törvényszerű. Minél többen vagyunk, minél bátrabban merünk küzdeni az igazunkért, annál gyorsabban jön el a diktátor bukása.

Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!


  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük