Egy falusi fiatal levele

bendeguz

Így megy ez
nálunk, faluhelyen…

A minap Orbán Viktor miniszterelnök a nyilvános beszéde során azt hangoztatta, hogy 5,5 millió magyar embernek kell Magyarországon dolgoznia, mert másképpen az országunk nem bír talpon maradni, jelentette ki ekkor! Ezt ő és a képviselői hogyan képzelték el? A hátrányos helyzetű térségekben, több településen máig nincs érdemi munkalehetőség, csak közmunkára volt és van mód, ami álságos megoldás, a valóságot eltakarja, de sokan nem vagyunk ám vakok! A születendő hazai gyerekeket Orbán Úr járulékfizetőknek szeretné, tehát semmi másra nem kellenek, csak arra, hogy az államnak több bevétele legyen folyamatosan!

Az emberek fizetése már az Orbán kormánynak nem lényeges,csak dolgozzunk, bármi áron, de helyzetünk már a rabszolgasorsot idézi! Azért dolgozni ma Magyarországon, hogy a havi rezsire, havi élelemre ,és már más dolgokra ne is fussa? Ez nem élet senkinek!

Szomorú,hogy előbb-utóbb minden fiatalnak el kell hagynia Magyarországot a kilátástalanság miatt, ami még 2012 évben is jellemzi az országot és a benne élők helyzetét! Annyi munkahely sem fog Magyarországon létesülni amennyi állástalan él hazánkban! 650-700 ezer hazai állástalan munkanélküli van ebben az országban, miközben Dr. Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár Úr csak 5500 munkahely létesítéséről beszél a nagy nyilvánosság előtt, és 8000 munkahely megőrzését tervezi? Ezt a Heves Megyei Hírlapban olvastam! Az 5500 álláshelyet a Dunántúlon élőknek tervezi? Ide még senki nem jött vállalkozni és az embereket alkalmazni a pétervásárai térségbe! Mi is élnénk! Korosztályomból a faluban már alig vannak! Mi esélye van itt egy 34 éves fiatalnak, csak elmenni tud, de fogunk is, itt nincs élet, sem egész Magyarországon!

Kovács Krisztián,Tarnalelesz

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük