Egy gyomros, ha csattan

Nem akarok beleszólni a Liget Budapest Projekt körüli balhéba – a jogászoknak szerintem több évbe telik, amíg szétszálazzák, hogy ki, mikor, milyen mértékben sáros –, de több olyan mozzanat volt, ami legalábbis szokatlan egy állami nagyberuházás esetén. Azokra az ótvaros csibésztrükkökre gondolok, amelyekkel a Városliget Zrt. által megbízott szakemberek igyekeznek biztosítani a project gördülékeny lebonyolítását.

Lássuk be, hogy a fenti gyomros klasszikus a maga nemében.

Első lépés: légy erőfölényben. Ez a 4:1-es felállás (plusz a súlykülönbség) elegendőnek tűnik egy 60 kilós reggae zenésszel szemben (00:05).

Második lépés: vond el a figyelmét (00:06).

Harmadik lépés: lopd be úgy, mintha mással lennél elfoglalva (00:03) – a verőlegény itt még az áldozattól félig elfordulva, jobb kézzel tartja a telefont.

Negyedik lépés: oldalról közelítsd meg a célpontot, úgy nem érzékeli a távolságot (00:06).

Ötödik lépés: hátsó kézzel üss, hogy az egész testet bele tudd tenni a pofonba (00:06) – ha megfigyelitek, a verőlegény itt már bal kézzel tartja a telefont.

Hatodik lépés: ha a célpont lemegy, fordulj el, és sétálj odébb, mint akinek semmi köze sincs az egészhez (00:08). A többiek majd a kellő verbális nyomással elintézik a többit.

Bónusz: ha kicsit rutinos vagy, megvárod az a pillanatot, amikor a célpont levegőt vesz, akkor biztos nem tápászkodik fel ilyen gyorsan (00:09).

Mindez akár véletlen is lehetne, ha pár nappal korábban nem próbálkozott volna egy másik(?) kollégája a „Megütöttek!”nevű, közkedvelt fogással (00:03), miközben ő taszította odébb (00:01) az ilyen húzásokkal szemben védtelen, idős aktivistát.

Bővebben: Napi Maflás

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük