Egy hang a tömegből: Az emberek valódi problémái

zsiroskenyer

Egy őszinte hangú üzenet, amely rávilágít arra, hogy mindamellett, hogy foglalkoznunk kell azzal, hogy a köztársasági elnökünk morálisan megroppant, az állampolgári jogokat sárba tiporják, a “fortélyos félelem igazgat”, ám közben az embereknek ennél sokkal kézzelfoghatóbb gondjaik vannak, amelyre a jövő politikai erőinek, valahogy választ kell adniuk. Íme a mélységes elkeseredettséget sugárzó üzenet, a “zemberek” hangja!

Tisztelt Munkások Újsága!

Nem csak versenyszféra létezik,ott a sok vállalkozóknál foglalkoztatott szakmunkások és betanított dolgozók,velük mi lesz? (Bár ők is a versenyszféra szereplői, ez mit sem von le a kérdés jogosságából. – szerk.) Ki védi meg őket, és nekik nem kellene minél hamarabb jobb élet Magyarországon? Minél többen legyünk kormányellenes tűntetők 21-én, és már délelőtt 10 órakor ám!! Magyarországon már nagyon kellene a mihamarabbi változás,de ezt ma még nem igen látni!

Közel 3 millió szegény él és tengődik Magyarországon nap mint nap és hónapról-hónapra! Kb. 650 ezer állástalan küzd az életben maradásért, miközben Lázár és Szíjjártó vezetők a Fidesz kormányból azt közölték minap, hogy 70 ezer fővel bővült nemrégen a foglalkoztatás tavaly hasonló időszakához képest! A bérek csökkennek a legtöbb kicsi keresetűeknek az adójóváírás kivezetése miatt!

Az áfa 27 százalékos lett 25 helyett! A benzin és gázolaj hétről-hétre növekedett, ma a csillagos égben jár, de akár 500 forint is lehet mindkettő ára mint hallani lehetett! Az eladósodott hitelesek száma 17000 fővel növekedett utóbbi pár hónap során, ezt is lehetett minap hallani! A munkanélküli segély összegét lecsökkentette embertelenül a kormány 22500 forintra 28500 forintról! A munkanélküli időtartam már csak 3 hónap lehet, közölte máskor a kormány, 9 hónap helyett, ami embertelen,hiszen én majd 4 éve nem kapok sehol állást, munkát, mert nincs, és mert a vidékiek nem kellenek máig!

blaha hajlektalan
Szegény emberek állnak sorba ételért a Blaha Lujza téren

Decemberben kígyózott az éhezők sora a Blahánál, még volt aki gyerekekkel is ott állt és várt türelmesen egy tál ételért és kicsi csomagért! A hajléktalanokat szabálysértési törvénnyel riogatja a kormány, ezt vezette be rájuk, mert se nem kéregethetnek, se nem kukázhatnak, de padon sem fekhetnek, mert vagy 150 ezres bírsággal súlytják őket, vagy börtönnel, hangzott el 2011 évben a kormánytól és médiában! Rendőrök kaptak 2011 decemberében 120 szociális bérlakást Bp-en dolgozva, de a sok hajléktalannak semmi, nekik nappal az utca marad télen is, éjjel pedig a szálló, már ha jut hely, vagy nem lesz ott még betegebb netán!

 

Tarlós István Bp főpolgármestere a BKV-nak 50 milliárd forintért kiállt hónapok óta, hogy ne menyjen csődbe, de ezt minden eddigi budapesti polgármester eljátszotta, súlyos milliárdok! Stadionokra is telik, például Budapesten 12 milliárd csak erre, de ott van a debreceni ami szintén sok lesz szerintem, miközben sok a szegény magyar, éhezők és hajléktalanok Magyarországon élve!

Egy 55 éves férfi aki tavaly év vége felé egy nyugdíjbiztosítóban szíven szúrta magát a nyugdíja lecsökkentése végett 2012 januárra elhunyt! Ki miatt? A kormány cselekedete végett! A kormány 200 ezer rokkantnyugdíjas polgárt a munka világába szeretne helyezni, de hogyan ha nekünk fiataloknak 20-40 közöttieknek sincs hol, főleg ilyen és hasonló hátrányos térségű falvak esetén! De a kormánynak erre is volt válasza, hát hol dolgoznak majd, ők is szintén a közmunkában.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük