Egy rövid Fidesz-kritika, ami általánosan is elismerhető

HarkaiBB

(Értve ez alatt, hogy nem csak az álbaloldaliak között talál kellően indulatgazdag fogadtatásra, hanem az épeszűek, és széljobbosok között is. Nagel Ferenc felhívta a figyelmemet, hogy nem bírálom a Fideszt)

Trógeralkotmányozás

Új alkotmányt politikai elit nem léptethet életbe közakarati elfogadó aktus nélkül. Tehát a jelenlegi alkotmány technikailag felfogható egy puccsnak. (Politikai elitnek alkotmány TERVEZETET van joga készíteni, amit LEGÁLISSÁ, tehát hatályossá közakarati elfogadó aktussal tehet.)

Devizacsalásiban való részvétel

A retardált fasisztoid Fidesz legitimálja a forintosítással a csaló deviza alapú forinthiteleket. A hitel ezzel szemben egy meghatározott összeg, amit a bank az adós rendelkezésre bocsát, és amit az kamattöbblettel köteles visszafizetni. Szabályos hitel esetén a törlesztésekkel a tőketartozás nem nőhet, ugyanis ez nem nevezhető hitelnek, inkább csak csalásnak. (nem uzsora, mert ez rosszabb)

A mentálisan kiégett jogi fórumok

Az Alkotmánybíróság és a Kúria résztvesz a devizacsalásban azzal, hogy az önkényes jogértelmezés keretében a bankok javára dönt. A Fidesz és a korábbi kormányok a tétlenség eszközével él.

Álnemzeti alkotmányozási aktus

A tróger [email protected]ó Fidesz olyan alkotmányozási eljárást folytatott, amibe a beleírt ájtatoskodó sorokkal el akarta leplezni a TB jogosultságból kiváltsággá tételét, és olyanokat, hogy kivette az alkotmányból, hogy „minden hatalom a népé”. Az álellenzék pedig valójában legitimálta, mert „pólusváltás” esetén ezek a változások nekik is jó szolgálatot tehetnének.

A Fidesz a Pénzfelügyeletet beolvasztotta az MNB-be

Hogy a legrosszabb forgatókönyv szerinti devizaadós konszolidációt az állam átvegye. Egyben titkosította az MNB működését, hogy elleplezze a devizacsalásból fakadó gigantikus árfolyamnyereséget.

Egykulcsos adó

A gazdagoknak kedvez, jellegzetesen antiszolidáris fasisztakonzervatív gesztus a tőkések felé. Alapelve az az ostoba propaganda, hogy a gazdagok zsebében hagyott pénz munkahelyet teremt, mikor ezzel szemben munkahelyet a piaci kényszer teremt inkább. A gazdagok zsebében hagyott pénz külföldi luxuscikk vásárlásra fordítódik inkább – ami külföldön tart meg munkahelyeket.

Választási csalás-sorozat

Átrajzolták a billegő körzeteket, hogy feléjük billenjen az adott terület, és túlsúlyos álbaloldali térségeket hoztak létre. Ez nem trükk, hanem csalás.

Népszavazás ellehetetlenítése

A [email protected]ó Fidesz 50% +1 főben állapította meg az érvényes népszavazás igen szavazati arányát, ami most nem lenne elegendő pl. a Nato csatlakozás érvényességéhez (persze a terrorista Nato-ból ki kellene lépnünk, de nem ez most a lényeg). A népszavazáson 50% +1 fő a feltétel, ellenben a VÁLASZTÁSON nincs ilyen szigorú követelmény, ami lássuk be azt kellene jelentse, hogy kormányt szintén csak 50% +1 szavazattal lehessen kiállítani.

Munkajogok csorbítása, szakszervezetek korrumpálása

Jellegzetes jobboldali mocsokság, a neokon értékrend masszívan munkásosztály-ellenes megnyilvánulása, holott a német rajnai kapitalizmus modellje ezzel SZEMBEN elképesztően sikeres pályát írt le napjainkig, ahol a szakszervezet jól látja el a munkahelyen a feladatát, és aktívan mindenben részt vesz.

„Egymillió munkahely”

Az nem jött létre, ellenben a munkastatisztikákat az udvari közgazdászok segítségével sikeresen meghamisítják, mert bevonták a havi egy napra alkalmazottakat is az alkalmazotti körbe. Ezért jött létre a kényszerközmunkások létminimum alatt fizetett hatalmas serege (ismerjük: „csak azt a statisztikát hiszem el, amit én hamisítottam”).

Oligarchák földtörvénye

A konzervatív értékrendben a rátermettség egyet jelent a „markolási képességgel”, és a magyar földoligarchia Európában egyedülálló óriásbirtokokat tudott a jogászaival „összetörvénykezni” azaz összesríbolni, amit a Fidesz hű kutyaként fogadott el a Parlamentben.

Gesztusértékű [email protected]ás

Pálinkakészítés, alkotmány asztala, stadionépítés, kisvasútépítés, űrkikötő-építés, nagy galaktikus központ-építés. Semmi fejlemény viszont arra nézvést, hogy a magyar gazdaság jövedelemteremtő képessége növekedjen, mi az alternatívája az eladósító / megszorító gazdaságpolitikának, mit tegyünk, hogy magasabb hozzáadott értéket állítson elő a gazdaság, hogy szakadunk ki a lefelé tartó adó és bérversenyből, hogy zárkózzon fel a magyar bér – tehát [email protected]ás megy, és nincs kibontakozás. A konzervatívok tehát megbuktak – ahogy a Furcsótány is.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük