Egyelőre hivatástudatból oltanak a háziorvosok

A Fővárosi Kormányhivatal szerdán levélben kérdezte a háziorvosokat, hétvégén is vállalnák-e az oltások beadását. A Telex birtokába került dokumentum tanúsága szerint a tömeges oltási szakaszban „a hétvégi napokon is szükséges az oltások beadásának biztosítása”, ennek lebonyolításához pedig elengedhetetlen a háziorvosok elkötelezett munkája.

Hogy a háziorvosoknak mennyi pluszmunkát kellene vállalniuk, illetve hogy azért jár-e pluszpénz, nem derül ki a levélből, amelyre egyébként csütörtök délig kellett válaszolniuk az orvosoknak.

A 168.hu-nak nyilatkozó háziorvos azt mondja, kötelességének érzi, hogy vállalja az oltással járó többletterheket, illetve a hétvégi pluszmunkát. Akkor is így lenne ez, ha semmiféle pluszjavadalmazással, ellentételezéssel nem jár az oltási munka. „De persze az ember szívesebben megy, ha tudja, hogy a vállonveregetésen kívül máshogy is díjazzák a hétvégi oltást” – fogalmazott Jelinek Benjámin.

Erre egyébként van is némi esély: a Háziorvosok Online Szervezetének hétfői fórumán elhangzott, a pluszmunka kifizetését kérik a döntéshozóktól. Hogy mekkora ellentételezésről lehet szó, egyelőre nem tudni.

168 óra – telex

Fotó: Koornavírus.gov.hu

  •  
  •  
  •  
  •