Egyetlen parkolás miatt elvették az autójukat

lopoauto

 

Igen, ezt is megértük. Pintér Sándor, Orbán Viktor és Tarlós István országában – amit joggal ültettek az Európai Unió szégyenpadjára – immár bármit megtehetnek a “jogászterroristák”, akik miatt százak kerülnek utcára, ugranak le a tizedik emeletről, vagy szúrják szíven magukat valamely állami hivatal ügyfélszolgálatán.
Egy darabig magunk sem hittük el az alábbi hírt, de a dokumentumokat megismerve meg kellett állapítanunk, hogy a címben leírtak megfelelnek a valóságnak.

Miről van szó? Adott egy magyar állampolgár, akit megbüntettek parkolás miatt. Megérdemelte, mert a szabály az szabály. Nem fizette be, az ügy bíróságra került, majd végrehajtóhoz. Ez is rendjén van. Mondjuk az érdekes, hogy miként is lesz 5565 forintból 53770 forint, de a szabály az szabály. Az érintett szabálysértőnek volt már hasonló esete. A végrehajtó szépen letiltotta a fizetéséből, mérgelődött, de el lett intézve az ügy. Mivel az érintett azon kevesek közé tartozik, akiknek még van fizetése, ezért meglepődött, hogy nem ez történt ebben az esetben is, hanem valami egészen más. Jött egy ajánlott levél, amelyben mérhetetlenül zavaros, de hihetetlenül fenyegető módon közölték vele a tényt: 5565 forint követelés miatt lefoglalták autójukat, elindították a forgalomból való kivonást és harminc napon belül értékesíteni fogják a gépkocsit. Persze ennyi nem elég. Egy mellékelt levélben az is le van írva, hogy az 5565 forint és járulékai miatt jelzálogjogot jegyeznek be az ingatlanjukra, letiltást eszközölnek valamennyi számlájuk esetében.

vegrehajtas

A tulajdonos (?) jelen pillanatban amiatt retteg, hogy mi lesz a dolog következménye, mivel mind lakása, mind autója hitellel terhelt, egy ilyen bejegyzési procedúra mindkét esetben eredményezheti a bankok részéről a hitelszerződés felmondását. 

Logikus a kérdés, hogy miért van szükség ilyen eljárása? Miért nem elég a majdnem 1000 százalékos uzsorakamat (eljárási díjak) jogszerű behajtása? Miért van szükség az érintettek elleni pszichológiai és jogi terrorra? Nem merjük elhinni, hogy törvényes úton magáévá tehet valaki 5565 forintos követés fejében egy 2 millió forintot érő autót úgy, hogy meg sem győződik arról, hogy jövedelem alapján behajtható-e a követelése. Vagy éppen ez a cél? Rafinált módon forgassunk ki valakit a vagyonából totális egzisztenciális válságba kényszerítve őt? Mit akarnak? Autók megszerzését töredékáron, de jogilag tisztán? Ez szervezett bűnözés, bármennyire is legálisnak tűnik.
A Munkások Újsága természetes módon jogi segítséget nyújt az érintett embertársunknak, akit maga alá készül gyűrni a Magyarországnak nevezett maffiahálózat. Orbán Viktor országában az igazságszolgáltatási rendszer jogi alapot ad ahhoz, hogy ilyen felháborító cselekedeteket hajthassanak végre az ország címerét használó emberek. Tarlós István Budapestjén, a Fővárosi Parkolási Társulás szívélyes partner ahhoz, hogy egyetlen parkolási vétség miatt valakit sok milliós kár érjen.

Mivel tudjuk a legrövidebben kommentálni ezt a hírt? MENEKÜLJETEK EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL!

(Vagy küzdjetek a hatalom ilyen durva önkénye ellen…- szerk)

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük