Egyeztetésekre használják hazánkat

világ

Élénkké vált a külföldi titkosszolgálatok tevékenysége hazánkban és az Európai Unióban. Az ma Budapest a kémeknek, mint a vasfüggöny időszaka alatt Bécs és Berlin volt. Magyarország felértékelődött a külföldi titkosszolgálatok számára a geopolitikai helyzetünk, uniós tagságunk miatt – szögezte le egy nyugalmazott hírszerző, aki érthetően névtelenséget kért.

Most kifejezetten kémkedéses időket élünk, mert a nagypolitikának, az amerikaiaknak és az oroszoknak az az álláspontjuk, hogy ugyanolyan puskaporossá kell tenni a levegőt, mint amilyen a hidegháború idején volt. Rengeteg olyan éjszakai mulató és szórakozóhely van Budapesten, ahol lehet látni olyan társaságot, amelyben nagy valószínűséggel külföldi hírszerzők ülnek. Ezek a találkozók általában nem véletlenek és eléggé látványosak, amivel jelenlétüket akarják demonstrálni – ezt a napokban nyilatkozta a Faktor.hu-nak Rimner Gábor, aki nyolc éven át kémkedett a CIA-nek a rendszerváltás előtt. Lebukott, elítélték, és most ismét kegyelmi kérvényt nyújtott be, ezúttal Áder János köztársasági elnöknek.

Érthető, hogy a titkosszolgálatok alkalmazkodnak az új helyzethez, hiszen elsődleges feladatuk olyan hírek begyűjtése, amelyek segítik kormányaikat a döntéshozatal során. Valamint az is, hogy az adott célország életét befolyásolják. A jelek szerint Magyarországot mindenesetre jelenleg főleg egyeztetésekre használják egymás között.

Bővebben: Magyar Nemzet

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük