Egyre többen támogatják a MUNKÁT KENYERET menetet

munkatkenyeret

 

Mint korábban arról már hírt adtunk (lásd itt)  Borsodból gyalogos menet indul a fővárosba, a parlament első idei ülésszakára érkeznek meg a Kossuth térre.

Örömmel értesülönk arról, hogy egyre több civil szervezet támogatja a menetet. Agodalommal figyeljük az időjárást jelentéseket, az tervezett időpontra rendkivüli hideg várható, nem szeretnénk ha bárkinek baja esne az akció során. A szervezők tájékoztatása szerint gondoskodnak egészségügyi támogatásról.

 

A MAGYAR EGYESÜLT BALOLDAL (MEBAL) EGYESÜLET

SZOLIDARITÁSI NYILATKOZATA

 

 

A leghatározottabb támogatásunkról biztosítjuk az éhségmenetet!

 

Magyarországon a rendszerváltás óta a lakosság többsége elszegényedik. Az utóbbi években felgyorsult ez a folyamat. A létminimumon és az alatt élők száma 3 millióról 3.7 millióra nőtt az utóbbi két-három évben. Ma már sok dolgozó is a szegénységi küszöb alatt tengeti életét. Milliónál többen a mélyszegénységbe, a szociális gettóba csúsztak le. Sokkoló, elviselhetetlen, hogy többszázezer magyar embertársunk, köztük gyermekek tízezrei éheznek vagy alultápláltak. Sok emberi lény didereg, megfagy az utcán és az otthonában.

 

A lakosság súlyosan és egyoldalúan kiszolgáltatott a bankoknak, a közüzemi szolgáltatóknak, a dölyfös „munkaadóknak”, az egyre kevesebb közszolgáltatást vállaló államnak.

 

Az elszegényedést a (félperifériás) kapitalizmus, a nemzetközi és a hazai kizsákmányolás okozza. A parlamenti pártok és kormányok mindeddig meglehetősen érzéketlenek voltak a szociális kérdések iránt, de a Fidesz jelenlegi kormányzata túltesz valamennyin! Elég volt! A társadalmi ellenállásnak elkerülhetetlenül erősödnie kell!

 

A demokrácia csak írott malaszt az emberi méltóságot érvényesítő alapvető szociális jogok (megélhetést biztosító bérek, garantált minimáljövedelem, lakhatás, ingyenes oktatás és orvosi ellátás, stb.) érvényesülése nélkül!

 

Szolidaritásunkat fejezzük ki az éhségmenet résztvevőivel, erőnkhöz képest támogatjuk a menetet és csatlakozunk hozzá!

 

 

Budapest, 2012. február 2.

 

A MEBAL Egyeztető TanácsaTisztelt Szervezők! Tárgy: Szolidaritás mozgalom csatlakozása az Önök által meghirdetett „Munkát, kenyeret!" - menet Borsod megyéből akcióhoz A Magyar Szolidaritás Mozgalom egyetért a felhívásban megfogalmazottakkal és üdvözli a kezdeményezést! Örömmel csatlakozunk a menethez! Ezúton hívjuk fel az érintett területeken élő csoporttársaink figyelmét, hogy bármilyen módon, forró teával, szállással, vagy akár néhány km közös gyaloglással vegyenek részt az akcióban. Buzdítsák erre barátaikat, ismerőseiket is! Jusson eszünkbe, a menetben résztvevők minket képviselnek, az ország bármely részén élünk is. Egyben csatlakozásra bíztatjuk a demokratikus pártokat, civil szervezeteket, hogy jelenlétükkel erősítsék a menetben résztvevőket! Ígérjük, február 13-án méltóképpen várjuk mi is a menetet a Kossuth téren! Budapest, 2012. február 2.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük