Egyszeri pénzjuttatás minden izraeli állampolgárnak a járvány okozta válság miatt

Munkanélküli
Egyszeri pénzjuttatást ígért a miniszterelnök minden izraeli állampolgárnak szerdán a koronavírus-járvány okozta válság enyhítésére. A pénzt az embernek hazai megfelelőjét az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom három hónapja vetette fel, de Orbán hallani sem akar az itthon berobbanó szociális válságra adott baloldali válaszról.

Az egygyermekes családok 2000 sékelt (mintegy 180 ezer forint), a kétgyermekesek 2500 (225 ezer forint), a három- és többgyermekes családok pedig 3000 sékelt (270 ezer forint) kapnak – mondta Netanjahu újságíróknak. Az egyedülállóknak 750 sékel (67 500 forint) egyszeri juttatásban kell részesülniük – tette hozzá. A kisvállalkozóknak pedig már meg is kellett kapniuk az elmúlt napokban a nekik járó 7500 sékelt..

Netanjahu miniszterelnök szerint újra működésre kell bírni a gazdaságot, s hozzátette, hogy legjobb, ha az emberek vásárolni mennek ezzel a pénzzel. „Ez jót tesz majd a gazdaságnak” – fűzte hozzá, arra biztatva mindenkit, hogy izraeli árut vegyen.

Az Izraelben fokozódó pénzügyi válság közepette ez egy veszélyes pénzszórás – mondják a javaslat ellenzői. A lépés vitát váltott ki a pénzügyminisztériumban is – jelentette az izraeli televízió

A Netanjahu által kiegészítő intézkedésnek nevezett egyszeri pénzjuttatást még jóvá kell hagynia a kormánynak és valószínűleg a kneszetnek is. Alig egy hete Netanjahu már előterjesztett egy gazdasági mentőcsomagot, mintegy 20 milliárd euró (több mint 7000 milliárd forint) értékben.

Szanyi Tibor, az ISZOMM párt egyik alapítója elengedhetetlennek tartja a létminimumhoz közeli, havi 100.000 forintos szociális minimumjövedelem garantálást mindazoknak, akik ennél kevesebb pénzhez jutnak.

Ez alapvetően egy kiegészítő intézkedés, ami egy nemzeti szolidaritási minimumot jelenthet. Ugyanezt javasolja az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a közmunkások esetében is, minthogy az egy roppant labilis, csupán időszakos, és őszintén megmondva az esetek legeslegnagyobb részében érdemi értékteremtő foglalkoztatási formát nem jelent.

MTI

https://muon.hu/penzt-az-embereknek-valsagmegoldo-javaslatokrol-egyeztetne-az-igen-szolidaritas/

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •