El a kezekkel és a kamerákkal a gyermekektől!

A választási bizottsághoz kifogást nyújtott be Tóth Ádám a napokban nagy felháborodást keltő, közösségi oldalakon terjesztett kampányfotók miatt. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. sz. választókerület fideszes jelöltje gyerekekkel fotóztatta magát, ami undorító.

Tóth Ádám azt írta közösségi oldalán hogy a Fideszre is vonatkozik, hogy a politika az egy felnőtt-kategóriás műfaj! A jogi analfabétizmus sem lehet kifogás.

“Egyúttal nyomatékosan kérem valamennyi vetélytársamat, hogy
tartózkodjanak gyermekek szerepeltetésétől a rendezvényeiken, illetve a velük és róluk készült képek kampánycélú felhasználásától!”

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) következetes gyakorlata szerint bírsággal sújt minden olyan politikai szereplőt, aki ebben az időszakban megsérti mindezen követelményeket. A NVB azonban csak utólag képes arra, hogy részlegesen orvosolja a már bekövetkezett jogsértéseket. 

A probléma – az ombudsman tavalyi állásfoglalása szerint – nem magyar sajátosság, és önmagában nem is a jelenlegi jogi környezet hiányosságaiból, hanem éppen a politikai és alkotmányos kultúra zavarából fakad. Választ lehet rá adni példamutatással, aktív kampánnyal és a politikai-etikai elvek és szabályok betartatásával – a mostani kampányban ezért komoly szerepe lehet az európai parlamenti választások résztvevőinek – áll a közleményben.

El a kezekkel és a kamerákkal a gyermekektől! Ma arra kértem hivatalos levélben az illetékes választási bizottságot,…

Zveřejnil(a) Tóth Ádám dne Úterý 1. září 2020
  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “El a kezekkel és a kamerákkal a gyermekektől!”

Comments are closed.