Elég volt a görögök élősködéséből!

greek-festival-dc2

Mondjuk ki, hogy elég volt!
Görögül is, hogy a hiéna nép, Európa piócái is megértsék: Αυτό ήταν!

Igen, elég volt abból, hogy szétverik holmi megszorításokra hivatkozva a saját országukat. Vegyenek példát rólunk, magyarokról. Mi példaértékű nép vagyunk Európa számára. A mi hátunkon fát lehet vágni. Belénk lehet rúgni akár hobbiból is. Simán eltűrjük.

Csodálkozom azon, hogy a görögök, akik persze mind kommunisták és anarchisták, nem köszönik meg az évek óta tartó szívatást. A magyar modell példaértékű. Nálunk másfél évnyi közéleti horror után is több tízezer ember vonul utcára a kormány mellett, megköszönve a rémes valutaárfolyamokat, az egekben lévő üzemanyagárat, a megnyirbált cafeteriát és a munkavállalói jogok viccgyűjteménnyé silányítását. Ennek mindenhol így kellene lennie. Azon kifejezetten csodálkozom, hogy a Nokia gyár előtt még nem állítottak szobrot Orbán Viktornak az elbocsátott munkások. Szerencsére a borsodi éhségmenet megalázása és gyalázása napirenden van, ott legalább a helyén mennek a dolgok. Mit is képzel egy munkanélküli olvasztár? Nem versenyképes, hát akkor éhen lehet dögleni. Az átképzést nem ajánljuk, mert ugye Ózdon senkinek nincs munka.

Persze kanyarodjunk vissza a görögökhöz. Róluk mindenki tudja, hogy élősködő lusta népség. Annyira lusták, hogy még nyaralni sem járnak, inkább élősködnek szegény német turistákon. Felháborító, hogy abból akarnak megélni, hogy nyaraló európai polgárok okádékát és egyéb mocskát pucolják óraszám. Szintén felháborító, hogy éjszaka gyakran negyed órát is üvöltözni kell a boltjaik előtt, hogy lejöjjön pihenés helyett valaki és kiszolgálja a megszomjazott német, lengyel és magyar fiatalokat. Mélységesen egyet lehet érteni azzal a exjobbikos politikussal, akiről 2010-ben került elő egy videó, amelyen „hélótagecinek” szólítja a kempingben munkát imitálva lustálkodó görög munkást.

Európa, vagy fogalmazzunk pontosan a németek teljesen jogosan zavarták el a görög kormányt. Felháborító, hogy egy kormány meg akarja kérdezni a népét arról, hogy legyenek-e megszorítások és ha igen, milyen jellegűek? A demokrácia őshazájában túl komolyan vesznek szép, de nem túl praktikus elveket. Ez a világ így nem működik. Egyértelmű, hogy az elmúlt fél évszázad szociális vívmányait el kell felejteni. Mérhetetlenül ostoba az, aki úgy gondolja, hogy lehet még ingyen egészségügy, egyetem. Akinek van pénze, annak ez jár, akinek nincs, az szégyellje magát, hogy így vagy úgy de élősködni akar gazdag polgártársain.

Nem is értem, hogy várja el egy közszolga, a szolgára nagy hangsúlyt helyezünk, véletlenül sem alkalmazottat írunk. Szóval hogy várja el a tizensokadik havi fizetést. Igaz, hogy töredékét keresi a magánszektorban dolgozónak, ezekkel a bűvészkedésekkel kompenzálták őket, de akkor sem kell nekik ennyi pénz. Magyarországon ugyebár a tizenharmadik havit szépen beépítették a fizetésbe fizetésemelés helyett, aztán szépen levágták onnan az IMF igényének megfelelően. Emiatt nálunk senki nem tüntetett, csupán apósom pártolt el végleg a szocialistáktól néhány évtized után. Persze Görögországban a hazainál egészségesebb a helyzet. Ott állam bácsi pár hónapot simán csúszik a közszféra fizetéseivel, de a mindenféle közkötelezettséget ettől függetlenül kamatostul hajtja be. Ezt így kell csinálni! Berlinben egy költségoptimalizáló közgazdász egy luxusirodában luxusfizetésért leírja, hogy mennyivel kell csökkenteni a kecske-farháton dőzsölő görög nyuggerek pénzét. Meg persze leírja elvárásként, hogy a német és francia bankoknak minden fillért vissza kell fizetni és a német kereskedelmi cégek előtt szélesre kell tárni a piacot, hogy kedvező kínálatukkal segítsék a görög szegénység elleni küzdelmet.

A görögök irritálóan élősködő népség. A politikusaik is. Olyannyira, hogy európai, bocsánat berlini gyámság alá kellett helyezni őket. Hitler még tankokat küldött az Akropoliszhoz, ma már elég két tucat gazdasági tanácsadó, akiket még partizánok sem molesztálhatnak.

Nálunk nagy szerencse, hogy más a helyzet. Van ugyan egy miniszterelnök, aki itthon hőzöng egy picit, de azért tudja a dolgát. Megoldja okosban, hogy többet dolgozzunk kevesebbért és a pénzünket is ügyesen padlóra tette mindeközben. Csodálatra méltó profi, akinek egyes számú helytartóját, a tehetséges Lázárt, már Berlinben is fogadták és szájtátva hallgatták a megtapsolt megszorítások igaz történetét. Az igazán bájos persze az, hogy mifelénk a kormány ellenzéke még inkább a piac pártján van és fényévnyire a hatalomtól is arról vizionál, hogy milyen megszorításokra lenne szükség. Talán egyedüli ország vagyunk, ahol a világ antiszociális ámokfutását elkezdő Reagan amerikai elnökének kettő szobra is lehet és a szintén brutális megszorításokat foganatosító vaslady életéről szóló filmet már az óvodákban is vetítik, bemutatva, hogy miként kell sztrájkoló bányászokat megtörni és az örök munkanélküliek mezejére száműzni.

Remélem mindenki megértette ennek a cikknek a lényegét és mindenkiben megerősödött a hit, hogy a megszorítás nem szükséges rossz, hanem szükséges jó. A szolidaritás és minden más butaság történelmi lom a nyakunkon, amit el kell dobni, ha boldogulni akarunk. A gyengéknek egy normális világban nincs helyük. Ha elbuknak, hát elbuknak, arra jók legalább, hogy rajtuk keresztül magasabbra jussunk. Mert a jó munkavállaló ugyebár fölfelé nyal, oldalra bök, lefelé pedig tapos!

Éljen Európa, vesszenek a görögök!

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük