Életükért és igazságukért küzdő emberekre gyakorolnak nyomást?

wheelchair

 

Lakossági bejelentések alapján szerdán arról adott hírt a Magyar Szociális Fórum, hogy élethez és igazsághoz való jogukért küzdő emberekre gyakorolnak nyomást, anyagi és jogszolgáltatási eszközökkel próbálják őket eltántorítani követelésüktől. 


A korhatár alatti rokkantak 400 ezer fős táborának érdekében fellépő egyik rokkant attól tart, hogy nem elég a betegség, még bűnhődniük is kell azért, mert követelik annak a megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról szóló 2011. december 29-i (CXCI.) törvénynek a visszavonását, és az „új komplex minősítő vizsgálatok” néven elhíresült intézkedésnek a  felfüggesztését, amely a rokkantak létét veszélyezteti.  Azt írta a Magyar Szociális Fórumnak, hogy semmi esetre se hozza nyilvánosságra a nevüket, mert rettegésük nem alaptalan.  „Jó lenne, ha a sok küzdelmünkért nem az éhhalált kapnánk cserébe a kormánytól. Mi egy igazságos rokkantellátásért próbálunk küzdeni! Aki beteg, az kaphasson ellátást továbbra is, és ne a szociális helyzet, és a foglalkoztatási előzmények alapján döntsenek!” – írta az érintett az MSZF-nek azt követően, hogy a vasárnapi Népi Gyűlés az ő követelésüket is eljuttatta Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Az Adósságból Munkahely Alapítvány (AMA) egy devizahiteles végrehajtás megszüntetési perének visszásságaira hívta fel a közvélemény figyelmét. Az illető azt kérte a dabasi bíróságtól, hogy semmis szerződése alapján nyilvánítsa törvénytelennek a végrehajtást, de – mint írják – a bíró ezt azzal utasította el, hogy kötelmi jogi vitát végrehajtás megszüntetési perben nem tárgyalhat, a bíróság nem avatkozhat be gazdasági folyamatokba, és nincs hatásköre az ügyben, tekintettel arra, hogy a pertárgy értéke 10 millió Forint feletti. Indoklásul a Budapest Környéki Törvényszék Polgári és Közigazgatási Kollégiumának 2011. április 4-i vezetői értekezleten kiadott utasítására hivatkozott – tartalmazza az AMA  MSZF-hez küldött üzenete.

Az adós ragaszkodott a per folytatásához, és kérte, hogy a vizsgálat idejére függesszék fel a végrehajtást, de a bíró ettől mereven elzárkózott. Csupán a tárgyalás elhalasztására volt hajlandó, ha az adós bizonyítási indítványt terjeszt elő. A jogi képviselő felhívta a bíróság figyelmét, hogy 3 oldalas bizonyítási indítványt tett, további indítványt nem fog tenni.

Csak annyit sikerült elérni, hogy a bíróság csütörtökre (március 29-re) napolta el a tárgyalást – áll a levélben. Az AMA arra kérte a sajtó képviselőit és a civileket, hogy figyeljenek oda, és tiszteljék meg jelenlétükkel a tárgyalást, melynek helyszíne a dabasi bíróság I. emeleti. 7. sz. tárgyalója.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük