Elhallgatott valóság, kérdések és alternatívák

birka

Magyarországon a rendszerváltás óta, a piacgazdaság, a kapitalizmus szinte minden csábításának, ígéretének az ellentéte teljesült. Nem valósultak meg a rendszerváltók alapvető célkitűzése, az ígért szociális piacgazdaság, ma már világosan látjuk azt is, hogy jelentősen csorbulnak az alapvető emberi jogok, tapasztaljuk, hogy alapvetően korlátozott a sajtószabadság, a demokratikus jogok érvényesülései. Mind erre a koronát, a jelenlegi Fidesz rezsim teszi fel azzal, hogy egy demokratikusan működő állam alapvető jegyeit gyengíti le azzal, ahogy ragadja magához, fokozatosan építi le, az úgynevezett társadalmi és állami fékek és ellensúlyok rendszerét, cinikusan a parlamenti kétharmadára hivatkozva az egész magyar ellenzék tiltakozása ellenére hozza az egész országra érvénye döntéseit, úgy tesz, mintha erre kapta volna a felhatalmazást.

A parlamentarizmust megcsúfolva nem él, hanem visszaél a parlamentben elért kétharmadával, és sajnos ehhez a mai parlamenti ellenzék arra hivatkozva, hogy nem tehet semmit, részvételével asszisztál. Sorolni sem érdemes azokat a népellenes, önző, saját érdek által vezérel cselekedeteket, mert ezeket mindenki tudja csak, azon kevesek nem vesznek tudomást erről, pontosan hazudják el, akik ilyen, vagy olyan ’minőségükben kegyeltjeik, hűbéreseik ennek a rendszernek. Sajnálatos módon, ütőlapot ad a kezük be az, hogy a jelenlegi ellenzék köreiben is számtalan olyan párt, személyiség van, amely az elmúlt huszonhárom esztendőben, hogy úgy mondjam: szorgoskodott ennek az átkozott rendszernek az igazi, magyaros, baklövésének megalkotásában. Úgyhogy, bizonyos mértékig igazuk is van azoknak az elszólásoknak: hogy ti csak hallgassatok, hiszen ti is ugyanezt csináltátok, de mi nem loptunk annyit, mint ti, a mi kommunistáink különbek a tieitektől és folytathatnák az egymásra szórt vég nélküli átkokat. Unalmas!

Ez a gyerekes egymásra mutogatás csak arra jó, hogy egymást kölcsönösen lejárassák, valamint eltereljék a nép figyelmét a valóságos gondokról, megoldásokról! Joggal tehetjük fel a kérdést, hogy mindezt: miért?!! A választ, erre az elmúlt 23 év adja meg! A válasz pofon egyszerű, miközben a mindenkori hatalomban lévő politikai elit az ország vagyonát átkonvertálta saját zsebébe, aközben a magyar nép lerongyolódott. Semmi nem bizonyítja ezt ékesebben, mint az, hogy mára, a politikai elit jelentős vagyonra tett szert, jóval jelentősebben vagyonosodott, mint azt az ország helyzetéhez képest, amúgy is aránytalanul magas legális jövedelme megengedte volna. Nos, ez a mozgató rugója és egyben célja annak a terméketlen vitának, ami a mindenkori kormánypárt és az Ő ellenzéke között folyik! Ez vezette az országot abba a gazdasági és morális politikai krízisbe, amibe most van. Ez alól még az sem adhat felmentést a magyar elitnek, hogy kétségtelen tény 2008-ban kirobbant hitelválsággal kezdődően az egész kapitalistagazdaság hullámzó erősséggé periodikusan visszatérő világválságba, recesszióba süllyedt. Szemmel látható az is, hogy a tőkésvilág, a kapitalizmus országai, intézményei képtelenek megbirkózni saját maguk által keltett helyzettel. Megint rossz lóra tettünk!

Azt gondolom, hogy a világ értelmesebb feléhez hasonlóan ideje lenne elgondolkoznunk azon, hogy mit is szándékozunk tenni ebben a helyzetben. Ideje lenne a napi csatározásokat hátrahagyva, azt a terméketlen politikai elitre hagyni, és a valódi nemzeti összefogást megteremteni! Ami, mint tudjuk, nem terem műveletlen földben, tarackok között, nem teremhet hazugságban, önzésben sem.

Ma Magyarországon a választópolgárok több mint a fele nem jelöl meg párt szimpátiát, és nem azért, amiért főképpen pártokhoz tapadó megmondó emberek sugallják, hanem azért mert a média és a közbeszéd által tálalt kvázi alternatíva, nem is alternatíva. A valóságban nincs választási lehetősége a választó polgároknak, persze ez sem magyar sajátossága a polgári demokráciának.

A napi ügyek körüli csatározások közepette azért mégis a demokratikus ellenzéki oldalon, három tömörülés, három jól elválasztható irányzat kezd kialakulni, amelyről a média sorra elfelejt beszámolni. Azt gondolom, hogy itt lenne az ideje, hogy a köz és kereskedelmi média betöltené állítólagos funkcióját, a hiteles és pártatlan tájékoztatást. Addig is használnunk kell a tájékozódás jelenleg még szabad eszközét, az internetet, használnunk kellene, nem csak arra, hogy ki-ki meggyőződése szerint pocskondiázza a neki nem tetsző tömörülést, hanem arra, hogy tájékozódjunk, ismerjük meg mások érveit is, ne csak a magunkét mantrázzuk, mert ha ezt tesszük, itt soha büdös életbe nem lesz nemzeti összefogás és felemelkedés. Csak a széthúzás és ellenségeskedés, pedig az ellenségeink közösek: a hitványság, kapzsiság az önzés,a korrupció,az emberi butaság. A magyar valóságból kiveszet szolidaritás, az egymásiránti együttérzés orditó hiánya. Ennek az írásnak a tulajdonképpeni célja az, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy igen is van alternatíva, csak ez az alternatíva akkor tud megjelenni valódi alternatívaként a választó fülkékben, ha ezt a választásokon résztvevő pártok befogadják.

Sajnos az előjelek nagyon rosszak, mint az E2014, mint a MSZP nem túl befogadó e-téren. Mindkét párt úgy gondolja, hogy az Ő programja a tuti nyerő. Kirekesztő a más véleményekkel szemben és ezt tettekben be is bizonyítja, ezt igazolta a Szolidaritás szétesése, de ezt bizonyítja a Munkáspárt 2006 kirekesztése, vagy az Egységfront Mozgalom véleményének figyelmen kívül hagyása, de ide sorolható a Népi Front, a MEBAL Kilencven Fokos Fordulta is. Ezekről az alternatívákról mélyen hallgat a monstre sajtó is, nincsenek is a köztudatban ezek az elméletek. Pedig ezek is a magyar valóság részei, és teszik, nem teszik, a magát nemzetinek nevező jobboldallal is kezdenie kellene valamit a jövő Magyarországának. Ezekre jelenleg nincs válasz!

Ajánlott írások: http://www.www.muon.hu//on-line-tartalom/1337-se-orbant-se-bajnait-nepi-front-a-demokratikus-ellenzekrol-es-a-kormanyrol  

http://www.alsoorsi-hirhatar.hu/hirek/nyilatkozatot-adott-ki-az-egysegfront-egyesulet

http://mebal.hu/index.php/90-fokos-fordulat

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük