ÉLJEN A FORRADALOM!

fists

Középiskolai diákok, egyetemi hallgatók ezekben a percekben (2012.12.17, délután 17:00-tól) elfoglalták Budapest utcáit! Hatalmas tömegük ott hullámzik a körúton és mire ezeket a sorokat leírom már el is értek a rádió épületéhez és be akarnak jutni oda. Orbán Viktor és rendszere ma délután megroggyant. Nem először, de minden korábbinál jobban. Nem valószínű, hogy el is vágódik az öntelt és egyre többek által gyűlölt diktátor, de az biztos, hogy hatalmának napjai meg vannak számlálva!

Ezekben a percekben nem lehet elég hideg, nem lehet kifogás, mindenkinek ott a helye a tüntetők mellett. Azok mellé kell állni, akik ismeretlenül, mélyről indulva tudtak felmutatni valamit, megszervezték az ellenállást és újabb és újabb rohamokra indítják fiatal tömegeiket. Bírálhatjuk, kritizálhatjuk őket, mégis ők csinálnak jól valamit. Ebben a helyzetben a mi kötelességünk az, hogy megálljunk a hátsó a sorban és minden létező módon segítsük küzdelmüket és remélhetően a győzelmüket is!

Itt már nincs több békemenet, a hatalom elvesztette a társadalom feletti totális kontrollt, oly sok fejben született meg a változás igényének szilárd elhatározása, hogy ebben az országban nem lesz Orbán Viktor soha többé a legkisebb rossz. Immár véglegesen és visszafordíthatatlanul kivívta magának az elzavarandó zsarnok becstelen titulusát, amelyet soha nem fog levakarni magáról!

Ma a diákok és az egyetemisták állnak az élen, de ott van mellettük a hatalom által meggyalázott sok millió ember. Az emberi mivoltuktól megfosztott hajlék nélkül tengődő polgártársaink, a munka törvénykönyvével meggyalázott dolgozók, a létfenntartáshoz szükséges támogatástól megfosztott rokkantak és a nyugdíjasból járadékossá degradált egykori rendvédelmiek.

Szinte gyerekek csinálják azt, amire mi képtelenek voltunk: Hinni mernek és tudnak egy normális és igazságos Magyarországban és küzdenek is ezért a jobb világért!

Ezekben a percekben, amikor a hatalom beszorult a rendőrsorfalak mögé, amikor ezek a rendőrsorfalak is csak hátrálnak, akkor ne kezdjünk rágódni és vitatkozni! Ne a holnap bajaival foglalkozzunk, hanem felszabadulva kiáltsuk együtt!

ÉLJEN A FORRADALOM!

*    *    *

Helyszíni tudósítónk jelentette:

A szociális, az oktatási, az egészségügyi és a kulturális szféra kölcsönös szolidaritásából született Humán Platform mai tüntetésén több ezren gyűltek össze az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt. A beszédek gyújtó hangúak, a résztvevők lelkesek voltak. A tömeg nem oszlott szét, hanem a Parlament felé indult. A Kossuth Lajos téren kormányellenes jelszavakat skandáltak. Követelték, hogy a Magyar Rádió mondja be a HÖOK követelésinek hat pontját. Az egyik leghatározottabb jelszó: SZABAD ORSZÁG, SZABAD EGYETEM! A tüntetés ezzel sem ért véget, a Margithíd felé vonultak, majd befordultak a körútra. A körút felét le kellett zárni, a tömeg tovább nőtt. A szimpatizáló autósok dudálással köszöntik a túloldalról a menetet. Jelenleg a tömeg tovább vonul, a végcél még nem közismert.

(Későbbi információink szerint a Magyar Rádióhoz vonultak)

Azt követelték, amit a Parlamentnél: olvassák be a diákok 6 pontját. Először elzárkózott a Rádió képviselője, majd fél órás huzavona után megígérte, hogy a 9 órás hírekben bemondják. (Az ATV újságíró klubjának véleménye: ez csak Orbán engedélyével lehetséges.) A 9 órás hírekben azonban felemásan, csak egészen rövidítve mondták be a követeléseket, hírt adva a tüntetésről. Egy fiatal tüntető leány a rádió stúdiójában hallgathatta a hírek beolvasását. Ugyanakkor ígéret hangzott el, hogy a 10 órás hírekben a követelések teljes szövege elhangzik. A felvonulók, többségében diákok, most a Színművészeti Egyetemre vonulnak, ahol fórumot tartanak és meghallgatják a Kossuth Rádió 10 órás híreit.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük