Eljött az idő! – Mozgósítás (FRISSÍTVE) + ALÁIRHATÓ PETICIÓ

plakt

 

Ezt a kormányt el kell kergetni! Megalakulása óta most először fogalmazta meg kormányellenes, a rendszer megdöntésére irányuló határozott szándékát a Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás). Az elmúlt hónapokban országossá fejlődött, több ezer taggal bővült szervezet mától nyíltan az Orbán-kormány menesztésén munkálkodik, s bevet minden demokratikus eszközt, hogy elérje a célját.

Kiáltványa aláírására szólítja fel az embereket a Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás). Ezzel megkezdődött az országos mozgósítás, amelyet azzal a céllal indít a szervezet, hogy véget vessen az Orbán-korszaknak, megállítsa azt az ámokfutást, amellyel a kormány szétveri a jogállamiságot, megszünteti a demokráciát és a társadalmi szolidaritást. A Szolidaritás mostantól összehangolt, országos akciókkal azon munkálkodik, hogy a közös cél érdekében összefogja, s megmozdítsa a társadalmat.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom az elmúlt hónapokban országos hálózatának megszervezésén dolgozott, s ma már minden régióban vannak összekötői, kapcsolattartói, helyi szervezői. Elérkezett az idő, hogy a több ezer taggal bővült szervezet országos mozgósítást hirdessen, hogy egyesített erővel lépjen fel a kormány intézkedései, sőt a jelenlegi kormány ellen.

A petició aláírása

A Szolidaritásnál úgy vélik, sürgősen vissza kell állítani a jogállamot, a demokráciát, és ami a legfontosabb – hisz e nélkül mindez megvalósíthatatlan  a társadalmi szolidaritást. Törődnünk kell egymással, magyarokkal! – ez a szervezet egyik fontos üzenete. A demokrácia lényege a társadalmi vita, de a mozgalom vezetői hosszas megosztó viták helyett most összefogásra buzdítják az embereket. Napjainkban nem az a lényeg, ki jobboldali, ki baloldali, ki szabadelvű, ki konzervatív, hanem az, hogy együtt lépjünk fel az ártalmas, megvetésre méltó rendszer ellen – vélik a mozgalom vezetői, s a több ezer csatlakozott szimpatizáns. A szervezet vezetői tudják, hogy az országot térdre kényszerítő közöny megszüntetéséhez, a húsvéti alkotmányra alapozott rendszer megdöntéséhez kevés néhány kreatív, jól sikerült tüntetés, ehhez már komoly országos társadalmi mozdulás kell. A szervezet a kisebb, nagyobb közösségek állampolgári öntudatra ébresztésén is munkálkodik, hogy megtisztulásra, összefogásra, egymás értékeinek tiszteletben tartására kényszerítse a demokratikus elveket valló pártokat, s hogy új irányt szabjanak Magyarország történelmének.

Előzmények

Először a készülő, világszerte bírált magyar médiatörvény elleni tiltakozás hívta utcára az embereket – egyre többet -, míg eljutottunk a nagy, március 15-i tömegtüntetésig, amely addigra már az egypárti alkotmányozás elleni tiltakozássá szélesedett. Azok, akik a Magyar Szolidaritás Mozgalmat elindították, ott voltak ezeken a tüntetéseken, szervezői szerepet játszottak a bohócforradalom majd a D-Day tüntetéssorozatán, amikor a Szolidaritás megalakult. Szembesültünk az elvárásokkal, a pénztelenséggel, a napi gondokkal, az egymást nem ismeréséből származó problémákkal. És legfőbb ellenségünkkel, az idővel. Az idővel, ami egyre fogy.

Már sok ezren vagyunk! Elérkezett az idő, hogy megmutassuk mekkora is a mozgalmunk. Demonstrációkkal, sztrájkkal, flash mobbal, humorral, polgári engedetlenséggel, bármivel. Ha kell, laza sejtekből alkotunk hálózatot. Ha kell választási pártot fogunk létrehozni. Ha kell, összefogunk a magát megújító demokratikus ellenzékkel. Egy biztos. Ennek a hatalomnak mennie kell!

Ezért felszólítunk minden demokratikus erőt, csoportot, demokratikusan gondolkodó jobb vagy baloldali magyar embert, a demokratikus ellenzéki pártokat, civil szervezeteket, szakszervezeteket, hogy együtt oldják meg az ország problémáit. Hagyják abba politikai játszmáikat. Ez az ország sokkal többet érdemel annál, semmint hogy 21 év korrupciótól, tehetetlenségtől, hatalmi arroganciától, mesterségesen szított gyűlölettel terhelt, elpocsékolt bő két évtized után új játszmák kezdődjenek, vagy akár réges-régi játszmák folytatódjanak tovább. De nem tűrhetjük azt sem, hogy bármiféle kétharmad évtizedekre megvesse a lábát, és elmozdíthatatlanná tegye diktatúráját. A mozgalom, a tömegek erejével fogjuk létrehozni, ha kell, kikényszeríteni azt az egységet, amely majd megoldja a jogállam, a demokrácia és a józan ész uralma helyreállításának feladatát!

A december 17-i demonstráció helyszínei:

FRISSÍTVE A SZOLDIARITÁS VEZETŐSÉGÉTŐL KAPOTT INFÓVAL:

” A fővárosi és a Pest Megyei szimpatizánsokat arra kérem, hogy a két helyszín közül az egyikre menjenek. A budaiak a Moszkva téren (most Széll Kálmán), a pestiek a Blaha Lujza téren találkoznak 17-én szombaton 11.45-kor. Maga a demonstráció 12.00-kor kezdődik országszerte. A Pest megyeiek a két helyszín közül tudnak választani, ott tudják jelenlétükkel kifejezni szimpátiájukat, támogatni a Szolidaritást. “

Szerkesztői megjegyzés: A vidéki kis és nagyvárosokban nem tudjuk, hol lesznek pontosan a demonstrációk, de gyaníthatóan valamilyen nagyobb helyi főtéren, vagy fontos közintézmény – mint az önkormányzatok épületei – előtt várhatóak. FIGYELJE MINDENKI A SZOLIDARITÁS FACEBOOKOS FŐOLDALÁT ÉS AZ UGYANITT TALÁLHATÓ TERÜLETI CSOPORTOLDALAKAT. Dec 17-ig mindenki hozzá tud majd jutni a pontos információkhoz.

 vakterkep 2

Ajka
Baja
Barcs – Hungária Biztosító és a Boróka Hotel közötti területen, a járdán
Békéscsaba
Budapest – Blaha Lujza tér
Budapest – Moszkva (újabban Széll Kálmán) tér
Debrecen – Kossuth tér
Dunaújváros – VŰrosház tér
Eger – Eszterházy tér
Esztergom
Győr
Hódmezővásárhely – Kossuth tér
Kaposvár – a kaposvári TESCO és OBI közötti körforgalom egyik pontján (12-14-ig)
Kecskemét
Nyíregyháza – Kossuth tér
Ózd
Pécs – Hal tér (a volt Konzum áruház mellett)
Sopron
Szeged – Széchenyi tér
Szekszárd
Szentes – Luther tér
Székesfehérvár – Országalma
Szolnok – A Vasútállomás előtt
Szombathely – Fő tér
Tatabánya – Kodály tér
Várpalota – Dísz tér
Veszprém – Kossuth u. 21.

A petició aláírása

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük