Elkaszálták a Jobbikot, Tóth Ádám lehet a közös ellenzéki jelölt

Tóth Ádám, az Igen Szolidaritás által támogatott jelölt aktív kampánnyal összegyűjtött a szükséges ajánlásokat

A Munkások Újságához eljutott információk szerint az Országos Választási Bizottság elutasította az összellenzékinek beállított Jobbik képviselőjelőlt fellebezését, így Bíró László nem indulhat a Borsod-Abaúj Zemplén megye 6. országgyűlési választókerületében tartandó időközi választáson pártjelöltként.

A Fidesz a jelöltállítás lezárulta előtt néhány perccel jelezte a a testületnek még az elmúlt héten pénteken, hogy véleményük szerint a Jobbik a bírósági nyilvántartás szerint nem rendelkezik képviseletre jogosult személlyel, így jelöltet sem állíthatnak az október 11-i BAZ megyei időközi országgyűlési választáson.

Az elég hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a kormánypárt érzékeny ponton kapta el ellenfelét. A probléma valós, amivel a legjobban az ellenzéki párt illetékesi kellett volna tisztában legyenek. A legutóbbi tisztújítási eredményt a Jobbik mindmáig nem tudta átvinni a bírósági adminsiztráción, így a jelöltállítást már csak emiatt is át kellett volna engedjék más ellenzéki pártnak. A saját emberükhöz való ragaszkodás rendkívüli blamázs nem csak a Jobbik számára, de azok számára is, akik ehhez az induláshoz kötőtték az összellenzéki fellépés bejelentését.

A helyzet ennek ellenére sem reménytelen az ellenzék számára, mert függetlenként az ISzOMM támogatásával el tudott indulni Tóth Ádám, aki korábban jelezte, hogy részt szeretne venni az ellenzéki előválasztáson, ami végül nem került megrendezésre az ellenzéki paktumra hivatkozva. Van tehát ellenzéki, a kérdés csak az, hogy az ellenzéki pártok beállnak-e a Szanyi Tiborhoz és Székely Sándorhoz köthető jelölt mögé. Huszti Andrea, az ISZOMM elnöke szerint ez egy olyan megoldás lenne, amely jó megoldás lehet mindenkinek már csak azért is, mert a Jobbik jelöltjéről időközben kiderült, hogy vállalhatatlan rasszista és antiszemita nézeteket vall.

Úgy tudjuk, hogy az ellenzéki pártok a valós megoldás helyett ragaszkodnak Bíróhoz és jogi úton maradva, a Kúriához fordulva próbálják elérni, hogy a politikus a Jobbik jelöltjeként indulhasson.

Munkások Újsága

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •