Előzetes uniós kompromisszum pipa, az unió polgárai győzhetnek

Az EU mindig a kompromisszumok nagymestere volt, nem kevésbé Angela Merkel kancellár. Kompromisszumoknál azonban nincs győztes vagy vesztes, hiszen elvileg mindenki elégedett, bár senki sem teljesen maradéktalanul. Ha valaki most talán elégedett lehet, akkor az az Európai Unió népeinek összessége, mert a közös ügyeik vitele – remélhetőleg – viszonylag normális menetben haladhat tovább – írja az Igen Szolidaritás friss közleményében.

Az Európai Tanácsban az EU költségvetése kapcsán kialakult előzetes kompromisszumot örömmel fogadja az ISZOMM, s remélik, hogy azt az Európai Parlament is el tudja fogadni.

A párt elnöke, Huszti Andrea ugyanakkor “népvakításnak” nevezte Orbán Viktor győztes hadvezéri díszelgését és az ezt övező szolgai rajongásokat, amint kifejezetten szerencsétlennek tartja a fősodorbeli ellenzéki pártok lekicsinylő nyilatkozatait, amelyek a ‘kapufától’ kezdve a ‘vereségen’ át a ‘fegyverletételig’ terjednek.

“Így nagyon nehéz lesz a magyar szavazópolgároknak a tisztánlátás, különösen ha az ellenzék részéről egységes nyilatkozatokra, esetleg közös állásfoglalásokra vágyik. Mindenki jobban tenné, ha az ISZOMM mérsékelt megfogalmazását venné alapul, nevezetesen hogy egy törékeny, de bizakodásra okot adó előzetes kompromisszum született.” – mondta az elnök.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •