Elszámolni tilos!

Puzsér Róbert

Dohányt monopolizálni, vasárnapot bezárni, multikat és bankokat különadókkal sújtani, visszamenőleges szabályokat hozni, bolsevik tempóban jogot alkotni, emlékmű felállításának ürügyén a fél országot egymásnak hergelni, jövedelemadó felső sávját megszüntetni, nyugdíjakat infláció mértékén túl emelni, középosztályt ledarálni, dolgozók tömegeit ellehetetleníteni, rezsit csökkenteni, egészségügyet lélegeztetőgépen hagyni, uniós támogatásokat lenyúlni, Brüsszelnek befeszülni, Merkel hisztije közben kerítést húzni, megyéket ellopni, közoktatást központosítani, felsőoktatást szétrohasztani, állami vezetők fizetését megsokszorozni, százezreket az országból elüldözni – ez a kétharmadba mind belefért.

Demszky Gábor kihallgatása nem. Nem volt törvényes alap tanúként kihallgatni a korrupcióval meg nokiásdobozokkal vádolt szocialista főpolgármester-helyettes közvetlen főnökét. Nem volt törvényes alap, hogy az ügyészség megkérdezze Budapest volt főpolgármesterét, hogy ugyan mit csinált két horvátországi nyaralás között a Városházán, miközben közvetlen beosztottja épp nemzeti sikersportágunkat, a szabad rablást gyakorolta. Erre a kérdésre az ügyészség álláspontja szerint sem törvényes alap, sem jó indok nem volt. Az a kétharmad, amely olyan leleményesen talált ortodox és unortodox eszközöket saját zsebeinek tömködésére, barátok cégeinek felhizlalására, az ország megmaradt vagyonának elhordására, itt és most megbénult. Orbán Viktor, az örökké krumplilevest szürcsölő neoszocialista új Kádár nem siet sajtótájékoztatót tartani, rendkívüli állapotot hirdetni. Gyurcsány és Demszky számonkérhetetlenek. Ahogy számonkérhetetlen Rogán, Lázár, G. Fodor, Vajna és Habony.

Nem akarok telhetetlen lenni, és azt várni, hogy vizsgálják meg a négyes metró beruházásának irdatlan költségeit. Nem is álmodom arról, hogy kihallgatják Demszkyt a lerohasztott tömegközlekedés, egészségügyi infrastruktúra, városkép vagy akár csak a főváros gazdálkodása kapcsán. Az viszont már tényleg pofátlanság, hogy még tanúként se kérdezik ki. Nehogy Demszky elvtárs akár egyetlen percre is úgy érezze, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere nélküle felmondja a szolgálatot. Már azon is csodálkozom, hogy az ügyészség képes volt törvényes jogalapot keríteni Gyurcsány és Gergényi kihallgatására a 2006-os rendőrattak kapcsán, hiszen ők ott sem voltak a helyszínen, csak a beosztottjaik. Ennek fényében valóban aránytalanul súlyos ítélet, hogy Gergényi első fokon megrovást kapott, és azon sincs miért csodálkozni, hogy Gyurcsány még mindig szabad.

Magyarország lelke a korruptság. Hagyó megússza felfüggesztettel. Az emberéleteket követelő és rettenetes környezeti károkat okozó vörösiszap-katasztrófa két felelőse a fizika meg a talaj. S a társadalom két migránsozás meg olimpiázás közt úgy nyeli le mindezt, mint kacsa a nokedlit. A nép úgynevezett képviselői ilyenkor széttárják karjaikat – mert hát ugyan mit is tehetnének –, aztán mennek a parlamentbe, és hoznak egy halom enyhén alkotmányellenes jogszabályt, hogy a rokonok változatlan ütemben hordhassák el az állami ezüstöt. Ezek a döntések jelképesek: bármekkora hatalom van a kormány kezében és bármilyen gyenge az ellenzék, a lopásnak Magyarországon nem lehet következménye. Mindenki megnyugodhat, nincs itt semmi látnivaló, lehet oszolni! Jöhet török vagy tatár, potyoghatnak migráns gyerekek az égből, ebben az országban nem lesz elszámoltatás. Mert ha lenne, akkor ezzel mindenkinek számolnia kellene, és úgy már nem volna ennyire jó buli a politika.

Forrás: Magyar Nemzet

Szájhősök tere. Olyan gondolatmorzsák a netről, amik nem feltétlen tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de mindenképpen érdemes tudni róluk.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük