Eltűnt a Donyeckben letartóztatott négy FENEM aktivista

missingperson

2012.06.15-én, 16 óra körül ismeretlen személyek elfogták Donyeckben a négy FENEM-aktivistát: Alexandra Sevcsenkót, Jdanovot, John és Anna Bolsakovot. Ezen a napon délelőtt, az Ukrajna–Franciaország mérkőzés napján érkeztek meg az aktivisták Donyeckbe, a labdarúgó Európa-bajnokság elleni tiltakozási kampány egyik állomására. Érkezésük után egy csoport férfi, úgy tizenöt személy vette körbe őket. Talán az ukrán titkosszolgálat vagy egy magán biztonsági cég emberei lehettek.

16 óra körül minden kapcsolat megszakadt Alexandrával és a többi aktivistával is. A donyecki rendőrség tagadja, hogy bármi közük lenne a FEMEN-aktivisták megfigyeléséhez, nyomon követéséhez és eltűnéséhez.
A donyecki esemény nagyon hasonlít a 2011-ben Belorussziában a KGB által elrabolt három FEMEN aktivista helyzetéhez.
Nagyon aggódunk társnőink életéért és egészségéért, ezért kérjük a sajtót, hogy minél szélesebb körben és minél gyorsabban terjessze a hírt.
Mi, a FEMEN francia szervezetének aktivistái szolidárisak vagyunk társnőinkkel, és kérjük a francia kormányt, hogy védje meg a pacifista aktivistákat, akik a világon a nők elleni erőszak felszámolásáért küzdenek.

Franciaországi elérhetőség:

Safia Lebdi: 0663187245
Favier Fernando: 0671108513

FORRÁS: magyardiplo.hu

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük