Erőt mutatott az ellenzék a baloldali válaszok napján

A Munkások Újsága, közösen a Magyar Szolidaritás Mozgalommal 2019. október 5-én a Baloldali Válaszok Napja néven rendezett konferenciát a Vasas Szakszervezeti Székházban.

A négy panelra bontott esemény első szereplői vidéki jelöltek voltak, Holoda Attila Hajdószoboszlóról, Sértő-Radics István Uszkáról és Czeglédy Csaba dr. Szombathelyről érkeztek. A résztvevők elmondták, hogy az ország problémáit még a legkisebbe településen élők is látják, viszont az komoly gondot jelent mindenhol, hogy az ellenzéki pártoknak alig jut ereje arra, hogy ezeken a területen segítse a munkát.

Baranyi Krisztina, Őrsi Gergely, Németh Angéla és Soproni Tamás

A második részben a fővárosi polgármester-jelöltek közül Banyari Krisztina Ferencvárosból, Németh Angéla a XV. kerületbül, Soproni Tamás Terézvárosból, Őrsi Gergely pedig a II. kerületből. A jelöltek közül Németh Angéla egy sikeres időközi választást már maga mögött tudhat, azaz ő már polgármester, a többiek ezzel szemben zűrös-zavaros fideszes időszak utáni polgáermesterségre készülnek. A várhatóan polgármesteri székig jutó vendégek beszéltek arról is, hogy mire készülnek a győzelmet jelentő száz napban.

Boldog Szülinapot Szolidaritás!

A rövid ebédszünetben itt került sor a Szolidaritás születésnapi tortavágására is, Székely Sándor elmondta, hogy a szervezet mindenkoron mozgalmi alapokon állt és képviselte a jelenlegi rendszer áldozatait minden rendelkezésére álló eszközzel.

Karácsony Gergely, Antal Attila, Majtényi László és Székely Sándor

Az ezt követően folytatódó rendezvényen Antal Attila jogász-politikai elemző, Majtényi László alkotmányjogász és Székely Sándor országgyűlési képviselő mellett Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt is felszólalt. Az előadok egyetértettek abban, hogy Orbán Viktor minden szempontból radikalizálta a hazai viszonyokat és mindenkori ellenzékének hatalmas feladat lesz vissztéríteni az országot a normális viszonyok közé. Karácsony Gergely Isztambulban tett látogatására és az ottani győztes ellenzék pozitív tapasztalataira hivatkozott. Elmondása szerint a mostani választás egyik legfontosabb feladata az, hogy számtalan okból információs buborékjába zárkózó emberek megszólítva érezzék magukat és olyan önkormányzatot válasszanak, amely szolidáris irányukba is.

Karácsony: Isztambulban bejött, nálunk is segíthet a “radikális szeretet”.
Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke, országgyűlési képviselő
T. Lencsés Mária, Krémer Balázs, Kalmár Szilárd és Kállai Szilvia

A rendezvény a szociális panellel zárult. Krémer Balázs szociológus átfogó bevezetőjét követően T. Lencsés Márt, mozgásában korlátozott aktivista, százhalombattai ellenzéki jelölt arról beszélt, hogy olyan jelentős társadalmi csoportokat, mint az emberi létükben meggyalázott rokkantak hatékonyabban kell megszólítani, nem csupán szavakkal, de valódi segítséget mutató tettekkel. Kállai Szilvia, aki pedagógus és roma polgárjogi aktivista is, saját tapasztalatán át mutatta be, hogy az elmúlt évtizedekben milyen nehéz és alapvetően sikertelen volt a roma integráció. Hangsúlyozta, hogy talán már azon is el kellene gondolkodni, hogy maga a fogalom mennyire téves és félrevezető.

A Baloldali Válaszok napja konferenciát Kalmár Szilárd szociálpolitikusnak, a Munkások Újsága főszerekesztőjének a gondolatai zárták. Ő már túlmutatott a következő vasárnap esedékes választáson és arra ösztönözte a résztvevőket, hogy alpjaiban gondolják újra az ellenzéki politizálást, mert új társadalmi csoportok megszólítására és képviseletére van szükség.

Munkások Újsága

Képalbum: KLIKK
A konferencia teljes videoanyaga: Változások kora, Hiteles alternatívával és rengeteg munkával bárhol győzni tudunk

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük