Érvényt szerezni Táncsics Mihály igazságának

Nemzeti ünnepünk alkalmából politikai és történelmi katyvasszal teli beszéddel tett kísérletet forradalmi hagyományaink szétválasztására Magyarország miniszterelnöke.

„Üdvöz légy születésed napján, magyar szabadság!” – idézte Petőfi Sándort kezdőmondatában.

A Nemzeti Múzeum kertjében elmondott, „nemzetvédő” európai összefogást sürgető ünnepi beszédében mosta le a színről (az odébb épp jelenlévők hangoskodóknak is ki-kiszólva) az internacionalizmussal és a jakobinus terror hagyományőrzésével is megvádolt ellenzéket Orbán Viktor.

A lecke mindannyiunknak fel van adva! Ezen óvó szavakat pajzsként maga elé emelő, de kirekesztő és konzervatív nézetek ellenében kell egy humánus, értelmes és felelős alternatívát létrehozni ennek a büszke és gyakran magába forduló nemzetnek, miközben érvényt kell szerezni Táncsics Mihály igazságának is: a szegények felemelésének.

„Az igazi bátrak érzik a veszélyt, és vállalják a feladatot, őrzik a határt, és vigyázzák a határtalan közös hazát.

Az igazi bátrak szólnak, ha kell, de cselekszenek akkor is, ha szólni sem kell.

Az igazi bátrak nem önző módon a nép szeretetére vágynak, hanem bizalmából teszik azt, amit tenniük kell.” – idézte Jókai Mórt Tarlós István főpolgármester.

Félegyházi Tamás

Forrás: Facebook

Szájhősök tere. Olyan gondolatmorzsák a netről, amik nem feltétlen tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de mindenképpen érdemes tudni róluk.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük