ÉS

török-zsolt

Ha magyarként többet tudsz a nemzetről, s több hasznot hajtottál a hazának, mint 100 „mélymagyar” összesen, de fontos érték számodra Európa, akkor máris idegenszívű vagy, esetleg még hazaáruló is.

Ha római katolikus vagy és baloldali, akkor a magukat kereszténynek mondók tömegei titulálnak zsidóbérencnek. De ha antifasiszta mozgalmakban évtizedeken át küzdesz az antiszemitizmus és a kirekesztés ellen, ám katolikus vagy, akkor mindhiába, csak egy lenézett gój maradsz.

Ha szocialista vagy és kiállsz a gyengék és elesettek mellett, küzdesz a saját munkájukból élők jogaiért, akkor lenéznek a szocialisták hátán bekapaszkodni vágyók, mert a csórókkal haverkodsz, és hamarabb „csókolsz kezet” egy melósnak, mint a szalonok megmondó embereinek. De még egyes szakszervezeti főmuftik is inkább dörgölőznek a munkások többségét kifosztó, a „cselédtörvényt” megszavazó hatalmasságokhoz, minthogy a szintén a munkavállalók pártján álló balosokkal öltene kart-karba, mert hát innen nincs baksis.

Mert vagy ide állsz, vagy oda.

Ha büszke magyar vagy, de humanista, aki maga is tart a hazánkat is és Európát „megszálló” menekültek, migránsok, bevándorlók millióitól, de nem tudnál megtagadni egy falatot sem a némán síró kisgyerektől, máris „migráns simogató” vagy. Pedig tudod, lehet, hogy ez a kisgyerek fog felrobbantani 20 év múlva, ha elvadul, vagy ha ismét lebombázzátok a házát, hazáját, családját.

„Állítsátok meg őket!” – ok. Hogyan? „Dögöljön meg Merkel! Ő hívta ide őket.” – ok, és másnap?

Ez csak a kezdet. Ezek most „CSAK” pár milliónyian jöttek.

Magam is azt kiáltom: Védjük meg Magyarországot! Védjük meg Európát! Akinek gyerekei vannak, de milliárdjai nincsenek, az meg még jobban izgul.

De azt is tudom, hogy akármit is teszünk, akkor is fog még jönni 100-200 MILLIÓ (!) fő délről és keletről a következő 20 évben. Nem örülök ennek. Sőt utálom ezt a helyzetet. De attól ez még tény. Ma egész nap ömlött az eső. Nem örülök neki, de ez is tény. Egy tohonya, pipogya, elkényelmesedett és elöregedő 450 milliós Európára rá fog zúdulni 100-200 millió életerős, edzett, sok mindenre immunisabb – jellemzően – fiatal, akik más kultúrájúak, más vallásúak, s még irigylik is jólétünket. Ti.: nekünk van mit enni, van ivóvizünk, és van fedél a fejünk fölött, mert MÉG nem bombázták le.

Nem akarom, de jönnek… Ezt sem akarom, de ettől még tény, ha ma elkezdünk cselekedni, akkor „csak” 60-80 millióan érkeznek majd meg ide, mert nem akarnak Afrikában szomjan, vagy éhen halni addig sem, amíg a mai döntésünkből 10 év múlva víz, vagy élelem lesz. Mint az ökológia folyamatoknál: ha ma leáll az összes autó a földön, akkor évek múlva majd tisztább lesz a levegő. De ahogy ez sem megy egyszerre, mert az összes légszennyező autó nem állhat le ma, még csak a fele sem, úgy a népvándorlás megállítása érdekében hozott döntéseink sem érik el a kívánt eredményt egy csapásra. Tegyünk valamit! – kiáltjuk sokan. De hogyan? Mit? Mit tegyen az egyén, a család, az ország, a földrész?

A hogyanra sincs jó válasz. Ahogy a Római Birodalomnak sem volt, úgy a ma hatalmon lévőknek sincs. Nem pártpolitikát akarok ide behozni, de amit tavaly mi nyújtottunk be a Parlament elé, azt Orbán és csicskásai olvasatlanul söpörték le akkor, ma meg behozzák saját javaslatként. Csak, hogy ma már több kell(ene). És az EU vezetőinek sincsenek jó válaszaik. Csak az látszik rajtuk, hogy öregesek, pénzéhesek, nem bölcsek, de legalább nem is gyakorlatiasak.

Kép forrása: 24.hu

Nem véletlen, hogy egyre több EU tagországban és végül az egész EU-ban lesznek elitellenesek az emberek. Részben erről a töketlenség elleni kiállásról és részben az elitellenességről szólt a Brexit is. Ahogyan az USA polgárainak tízmilliói is úgy lázadnak a dinasztikus és oligarchikus elitjeik ellen, hogy a baloldali Sanderst támogatták, vagy a populista, de az elitet szólamaiban megtagadó Trump papagájt. 100 millió amerikainak lett elege a Bush és a Clinton (vagy a Kenedy) dinasztiákból, vagy amit ezeknek a politikai „családi vállalkozásoknak” a léte üzen.

Lehet, hogy jót akartak Bushék (szerintem nem, mert a háborúik és a dolgozó kisembereket tovább sanyargató, a gazdagokat jobban jutalmazó politikájuk káros volt emberek milliónak), de a dinasztikus uralkodás irritáló a nép szemében. Lehet, hogy a Clinton család és a számomra szimpatikus Demokrata Párt jót tett anno és jót akar most is, de még a demokratikus dinasztia is csípi sokak szemét, ha az elitista, nemcsak a republikánus. Ezekre volt válasz a NÉP részéről Sanders és Trump támogatása. Sandersnek volt egy normális, felkészült kihívója: Hllary Clinton. Trumpnak nem volt. És mielőtt bárki félre értené: össze sem hasonlítható személyiségben, felkészültségben, szellemi képességekben, gerincben Sanders és Trump. Csupán azt akarom hangsúlyozni, hogy sok millió USA választópolgár reakciójaként is nőttek naggyá. Sokat tett egy emberibb USA-ért Sanders, már a jelöltségével is, de mivel célkitűzéseinek egy része bekerült a Demokraták programjába, így Hillary Clinton győzelme esetén az egész világnak is jobb lehet. Ha nem is elnök-alelnök, de program szintjén mégis kicsit Clinton és Sanders. De ez legyen az ottani választók dolga. Nem szólhatunk mi abba bele, mint ahogyan Orbán sem tehette volna, tehetné meg. Ő pláne nem. Mark Palmer és Soros György támogatottja, majd megtagadója nem.

De azt el kell ismerni, hogy ha én Sanderst és / vagy Clintont támogatnám is, de Orbán víziói kimondott szavakra alapultak. ( No, meg a nép félelemben tartására? Ki tudja? ) Trump azt mondta, hogy nem feltétlenül védené meg a NATO európai tagállamait egy keleti inzultus kapcsán. Az USA kormányzatok az elmúlt években szisztematikusan megszállták azt a területet, amely korábban a Szovjetunió védelmi övét jelentette nyugat felé. És félreértés ne essék! Ha megszállnak minket is, akkor inkább nyugatról, mint keletről. (És sajnos bármennyire is büszke magyar vagyok, tudom, hogy az ilyen kis országok csak szövetségben működhetnek csak. És a szövetség szó, talán jól kiváltja a megszállva szót. )De Orbán ezt jól látja, ha netán egy konfliktus lenne, akkor Trump talán hagyná a fenébe az elmúlt negyedszázadban szerzett új „gyarmataikat”, s így bár visszakerülne a térség egy része az orosz befolyási zónába, de az itt élők életben maradhatnának. Míg a Clinton adminisztráció, bár inkább békepárti, de a félkörív védelmére sietne, s ez sok életbe is kerülhetne.

Vagy Trump is csak olyan, mint Orbán: „Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem amit teszek!”

De ez is olyan, mint a hazai ügyek:

Ha büszke magyar vagy, de elismered azt a tényt, hogy az USA egy nagyhatalom, ami befolyással bír másik 100 ország életére is, s Magyarországnak is előnyös, ha jóba vagyunk velük, akkor már nem is vagy igazi magyar. Sőt, a volt Soros-ösztöndíjasok és azok Fideszes csicskásai „Soros-bérenceznek” le (fel? ).

Ha európai demokrataként kritikával mered illetni az EU működését, vagy annak vezetését, akkor nacionalistának, a magyar ugar buta parasztjának titulál az elitista szalon-nép, a megmondó emberek, akik máris kirekeszthetnek a demokraták nagy magyar és európai Klubjából.

Ha keresztényként a zsidó Sanders szimpatikus neked és programjának egy részében is a te baloldali gondolataid köszönnek vissza, akkor megint úgy érezheted, hogy a te vallásod és a te hited a tiéd, de mintha az egyházad már nem is kérne belőled helyben annyira.

Ha szerinted geil ami Tusványoson történik, akkor azoknak nem vagy igaz magyar.

Ha meg részt veszel a barátaid által éveken át Tusnádfürdőre szervezett ifjúsági találkozókon, akkor ezeknek leszel to much.

De akkor hogyan, mert a hogyanra még mindig nem kaptunk választ.

Hogyan legyünk magyarok és európaiak? Hogyan legyünk keresztények és antifasiszták? Hogyan legyünk szocialisták és elismert vezetők? Hogyan legyünk patrióták és humanisták? Hogyan állítsuk meg és maradjunk emberek?

Magunkban tudnánk talán, de itt minden fekete, vagy fehér, ahogyan sokszor haza, vagy haladás a kérdés, nemzet, vagy progresszió a kényszeredett választási kényszer.

Én meg nem a VAGY-ra szavaznék, hanem az ÉS-re.

Egy békés ÉS-re.

Török Zsolt

Forrás: Facebook

Szájhősök tere. Olyan gondolatmorzsák a netről, amik nem feltétlen tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de mindenképpen érdemes tudni róluk.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “ÉS”

  1. Hát, ez az ürge életében nem volt baloldali. minden második megszólalása echt náci. És ez kiüti a felvezetések látszatbalosságát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük