ESM – Ellenünk Semmiféle Módon? + VIDEO

ESM. Egy általunk még kevéssé ismert betűszó, ám ez mégis valami olyasmi, ami – ha létrejön ebben a formában – akkor sokáig meghatározhatja az életünket. Mi is ez? Az ESM: Europeran Stability Mechanism, azaz “Európai Stabilitási Mechanizmus” az elnevezése annak a “kormányok feletti” új, európai megállapodásnak, amelyet – többek között – Angela Merkel és Nicholas Sarkozy is tervezgetnek.

Orbán Viktort ezer okunk lehet utálni, és azt is tekinthetjük egyszerű gyávaságnak (részben szerintem az is), hogy első körben nemet mondott a szerződésre, de ebben az esetben mégis tegyünk kivételt, és vizsgáljuk meg egy kicsit jobban, hogy mivel is járna egy ilyen szerződés.
Röviden: Nem minden ördögtől való, ami EU-s, és nem minden Isteni megváltás, ami EU-s. Képesnek kell lennünk – és az Unió, ha komolyan gondolja a demokráciáért való aggódását – olykor nemet mondani.

Ennél mélyebben nem foglalnék állást most, mivel a közeljövő eseményei amúgy is megvilágítják majd az eseményeket. Mindenki döntse el maga, hogy mit gondol erről az ESM tervről. Ehhez itt egy kis videós gondolatébresztő.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük