Exodus Hungaricum

darvak

A napokban látott napvilágot a Tárki azon felmérése, miszerint a magyar fiatalok fele elhagyná az országot. Ez az adat soha nem volt ilyen magas, soha nem akarták fiatalok ekkora mértékben elhagyni az országot. És, ami a leglényegesebb ebben az adatban, hogy többségük, ha elmegy, nem is jön vissza. A szociális államtitkár maradásra bíztat, az adórendszer meg “gyerekgyártásra”.

 

A kormány szabadságharcot folytat a Nyugattal (innen, a Balkánról nézve, kénytelen vagyok az EU-t Nyugatnak nevezni, annak ellenére, hogy a tagjai vagyunk), azzal a Nyugattal, ahova minden fiatal menekül!

 

Ezen nem lehet csodálkozni: az ország gazdasági, szociális katasztrófa elé néz, és ezt lassan már nem lehet megállítani.

 

Az elmúlt 22 év problémái, felfogása egyre inkább kiütközik minden területen.

 

Ideológiát csinált a politika (javarészt a jobboldal) az egyszerű, racionális kérdésekből: a gazdaság, az ipar, az agrár-szektor problémáiból.

 

Ideológiai választ keresett ott, ahol semmi keresnivalója nem volt (kultúra, hagyomány, vallás).

 

Ideológiai, nemzeti elkötelezettséget várt el ott, ahol nincs helye ennek (munkahely, vállalkozások támogatása, egészségügy, oktatás, sport).

 

Mindent, és mindenkit áthatott az ideológia-elvű gazdaságpolitikai, egészségügy-politikai, agrárpolitikai, oktatás-politikai szociál-politikai problémák, és válaszok, a válaszokra adott ellenreakciók, és közben elfeledkezett mindenki arról, hogy ezen kérdések zöme Európában nem ideológia alapján, hanem a józan ész, az Orbán által túlzott racionálisnak ítélt gondolkodás alapján dől el, s fog is a jövőben (Európában).

 

Ma a fiatalok olyan országokba menekülnek, s nem is jönnek vissza, ahol az ideológiai okfejtéseket már messze meghaladta az ésszerűség, ahol nem az számít, hogy ÉLETVITELÉBEN valaki konzervatív, liberális, vagy éppen szociáldemokrata.

 

Oda, ahol a fent említett 3-as ideológia együttesen utasítja el a szélsőségeket, jobb-, és baloldalon egyaránt!

 

Oda, ahol Orbánék rémisztgetésével ellentétben szükség van a szakképzett, nyelvet ismerő, és beszélő fiatalokra, középkorúakra, nyugdíj közelében lévőkre, függetlenül attól, hogy melyik Európai nemzetből jött az illető!

 

Oda, ahol nem csak megbecsülést kap egy vállalkozó, de az becsüli is munkavállalójának erőfeszítéseit: bérben, juttatásban, tiszteletben!

 

Oda, ahol nem számít az, hogy valaki konzervatív, liberális, vagy szociáldemokrata, mert nem kell attól félnie, hogy munkáltatója kirúgja, ha nem egyezik alapvető életvitel felfogásuk!

 

Oda menekülnek fiatalok, ahol SZABADOK lehetnek, ahol megbecsülik munkájukat, véleményüket, ahol nem lenézik, leköpik, bohócnak nevezik őket!

 

Oda, ahol nem hülyébbnél ostobább adókkal teszik lehetetlenné a mindennapi életet, miközben semmi, de semmi nem javul az országban 2010. óta!

 

Teszik ezt azért, mert a fiatalok zöme tisztes megélhetésre, családra, biztos munkahelyre, megbecsülésre vágynak, s ezt nem kapják meg 2012. Magyarországában.

 

Teszik ezt érthető, el nem ítélhető módon, mert nincs az az ideológia, nincs az a politikai erő a XXI. század Európájában, amelyik gátat szabhatna polgárai önrendelkezési jogának.

 

A Nagy-Nemzeti-Nagyon-Magyar jobboldalnak itt lenne az ideje, hogy magába nézzen, feltegyen magának olyan kérdéseket, hogy miért kellett ezt az országot valami rózsaszín ködös Nagy-Magyar álomban ringatnia, miért hitte azt, hogy ez elegendő lesz arra, hogy az országot kormányozza?

 

Hogy van az, hogy a nemzeti jobboldal, és az általa képviselt fiatalok, tömkelege akarja elhagyni ezt az országot, fittyet hányva a nemzeti hívószavakra?

 

A jobboldal fiatalokra vetett politkája téves alapokon, téves döntéseken alapult!

 

Érzésekre, melyek könnyen manipulálhatóak, épült, anélkül, hogy a magyar jobboldalnak lett volna bármilyen elképzelése arról, hogy mi lesz később, mi lesz 20 év múlva.

 

A mai fiatalok ebből a csapda helyzetből menekülnek ki külföldre: nincs érdemleges fizetés, nem véd semmilyen törvény a munkáltató önkényétől, nem tudok gyermeket vállalni, ha magamat sem tudom normálisan eltartani (két-három diplomával, nyelvvizsgával).

 

Egy ország csődjét sokféleképpen lehet jelszóval illetni: gazdasági, pénzügyi, versenyképességi, és a többi!

 

De ha nem marad fiatal, akik az ország, az adott nemzet jövőjét biztosítanák, a fejlődést elősegítenék, az a nemzet számára nem a csődöt jelenti, hanem magát a nemzet megsemmisülését!

 

A kivándorlás egyet jelenthet majd a nemzet halálával.

 

Mert, miközben öregszik a társadalmunk, azok a fiatalok, akikre elementális feladatok várnának a nemzet, az ország jövőjét tekintve, elvándorolnak innen, és meglehet: soha, egyetlen egy leszármazottjuk sem tér majd vissza!

 

Mindezt azért, mert a magyar jobboldal minden olyan baloldali megoldásra, ami a nemzet érdekét szolgálhatta volna, hazaárulással válaszolt!

 

A hazaárulás az, ha Béke időkben úgy csökken a hazai népesség fiatalok közötti aránya, hogy nem háború, nem természeti katasztrófa, hanem a politikai szélhámosság, a megalázottság, a kiszolgáltatottság következtében vándorolnak el, egyébként az országukat szerető fiatalok!

 

A következő, nagyjából 10-15 év magyar történelméért a jelenkor jobboldala, a jelenkor jobboldali politikusai kőkeményen felelősek lesznek!

 

A történelem pedig dönteni fog sorsukról, megítélésükről, valamint arról, hogy hogyan indult el az a folyamat, amely az ország, a nemzet, lassú, csendes elmúlásához, a kivándorláshoz vezetett.

 

Muhari László

Alapszervezeti titkár

MSZP Belső-Óbudai Alapszervezet


 

A témával kapcsolatban ajánljuk nyomtatott lapszámunk vezércikkét is:

“Ezrek mennek”

http://munkasokujsaga.hu/images/pdf/13-14szam.pdf


  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük