Extrém válságkezelés: másfélmilliárd Felcsútra, hogy fejlődjön a turizmus

A Magyar Turizmus Ügynökség pályázati honlapján az olvasható a 24.hu szerint, hogy Guller Zoltán vezérigazgató akár milliárdokat is odaítélhet egyedül. Nyolcvan ilyen ügy áll még elbírálás előtt, de az már eldőlt, Felcsút másfél milliárd forintot kap – az árvízcsúcs-csökkentő tározó környezetének turisztikai célú fejlesztésére kapták a pénzt.

Emellett 475 milliós támogatást kapott a Folly Arborétum, amelynek örököse, Folly Réa az MTÜ korábbi tanácsadója volt. A Blogstar médium alapítója, Csűri Ákos és üzlettársa, Németh Mihály Zsolt cége 40 milliót kapott a Káli Álom nevű turisztikai fejlesztésre, a cégnek korábban nem volt bevétele három évig.

Nyolcmilliós támogatást kapott az a Tarányi Nonprofit Kft. is, amelybe nemrég társult be Rákay Philip népszerű NER-propagandista.

Kapott pénzt a fideszes vezetésű Balatonfüred is kempingfejlesztésre, 1,2 milliárdot, de a teljes fejlesztés 3,2 milliárdos támogatásra és egymilliárdos önrészre épül – konferenciaközpont és mélygarázs is lenne benne. A kempinget üzemeltető cég Mészáros Lőrinchez köthető a 24.hu szerint. 

24.hu

Foto: kitervezte.hu

  •  
  •  
  •  
  •