Február 1. – Éljen a Köztársaság! + VIDEO

leszmegkozt

Hatvanhat esztendővel ezelőtt kikiáltották a köztársaságot. Nem volt nagy csinnadratta, sem cécó. Díszkiadása sem volt a köztársaság új alkotmányának. Miért? Mert demokraták tették le az alapokat. Az 1945. november 4-i, minden szempontból törvényes és demokratikus választást követően összeült szabad országgyűlés eldobta a monarchia ezeréves, megfásult és elnyomó rendszerét. Az 1946-os köztársaság alapjait olyan emberek tették le, mint Bibó István. Emlékezzünk méltósággal, emlékezzünk büszkén eleinkre!

Ma, amikor már érezzük a köztársaság hiányát, mert egy önmagát kétharmadnak hazudó kisebbség minden eszközzel támadja, akkor többen vagyunk, akik eszünkbe idézzük ezt az évfordulót.

Egy esztendővel ezelőtt levelet írtam dr.(?) Schmitt Pálnak, mert sérelmeztem, hogy a közársaság elnöke nem emlékezik meg a második köztársaság évfordulójáról. Választ sem kaptam.

Egy esztendővel ezelőtt, egy szintén nagyon hideg  napon pár százan voltunk a Fidesz székháza előtt, ahol egy kiváló beszédet hallottunk Tamás Gáspár Miklóstól a köztársaság napja alkalmából. Érdemes újra meghallgatni, érdemes elmorfondírozni, hogy a demokratikus és szociális ellenzék milyen sokat haladt előre egy esztendő alatt!

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük