Fideszes csőd: fáznak a gyerekek Gyömrőn

gyomro

Gyömrőt, ha másról nem is, de a szép, neoklasszicista Teleki kastélyról mindenki ismerheti. A Budapesttől csak egy kőhajításnyira fekvő települése eme épületében egy speciális általános iskola és kollégium működik. Május óta egyenesen spártai körülmények közt. Az épületben ugyanis azóta nincsen gáz, így sem fűtés, sem melegvíz szolgáltatás nem áll a bentlakók rendelkezésére.

A település fideszes polgármestere nem kis cinizmussal közölte, hogy: „Nem élték meg ezt tragikusan.” (Kíváncsiak vagyunk, hogy Dr. Gyenes Levente akkor is így nyilatkozna-e, ha történetesen az ő gyerekeinek kellene ugyanezt megélniük? – szerk) A tarthatatlan állapot azért alakult ki, mivel a Fidesz kormány megszüntette a gázár támogatást, illetve olyan drasztikus mértékben szűkítették a támogatottak körét, hogy szinte alig van olyan társadalmi réteg, amely részesülhet belőle.

Az intézmény 174 tanulója most, hogy a hidegebb napok lassan beköszöntenek, szó szerint fagyoskodik, hideg vízben, lavórban mosdik, a XXI. század elején! Ilyesmi még egészséges gyerekeket oktató intézményben sem lenne elfogadható, nem hogy egy olyan iskolában, ahol enyhén és közepesen sérült gyerekekkel foglalkoznak! A kollégiumi szobákban napközben 15-19, a folyosókon 13-14 fokot mértek, ami melegágya a megfázásos megbetegedéseknek.

Az eset nem egyedi, hiszen csak Pest megye több mint 100 millió forinttal tartozik a gázszolgáltatóknak, és a helyzet több tucat iskolát is érint. De nem csak ezzel, hanem a közétkeztetéssel, tanszerellátással is gondok vannak. Íme, kedves olvasók, itt csapódik le a Fidesz család és gyerekbarát poltikája! Vagy ezek, a speciális oktatást igénylő gyerekek már nem is számítanak gyereknek a Fidesz szemében? Bele sem merek gondolni, hová vezetne ez. Hiszen mint tudjuk: „Nem hagyunk senkit az út szélén. (Aki nem kell, azt belökjük az árokba. – szerk -)

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük