Fizess, vagy pusztulj! – Banki tanács egy adósnak

payordie

A hazánkban tevékenykedő egyik legnagyobb külföldi bank azt tanácsolta devizahiteles adósának, hogy a villany, a gáz és a víz kikapcsoltatásával teremtse elő banki tartozásának összegét – tudatta a Magyar Szociális Fórum szerdán a hiteles jelzésére hivatkozva.

Az asszony a következőket írta a Pertársaság a Hitelkárosultakért weboldalára eljuttatott üzenetében: „Alkalmazottjuk hívogat, hogy fizessünk, mert baj lesz. Őt nem érdekli, miből teremtjük elő a 170 ezer Forintot. Tanácsa a következő volt a telefonos beszélgetés során: kapcsoltassuk ki a villanyt, a gázt, a vizet a lakásban, és menjünk át a szomszédba tisztálkodni, mosni, főzni”.  Így folytatta: „Majd én megmondom, hogyan kell spórolni és befizetni, ami nekünk jár, ha olyan meggondolatlanok voltunk, hogy hitelt vettek fel”.

Az adós megkérdezte a banki alkalmazottól, hogyan lett 65.800 Forintos törlesztő részletből 170 ezer, mire a következő választ kapta: „megtehetjük, hogy emeljük, lásd a szerződés kisbetűs szövegét”.

A hitelkárosult asszony által megnevezett bank egyike azoknak, amelyekkel a kormány és a Magyar Nemzeti Bank tárgyalást kezdett a gazdaságösztönző intézkedéscsomagról – jegyezte meg az MSZF.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük