Friss! Napok kérdése, hogy kifaroljanak az ellenzéki pártok az antiszemita borsodi jelölt mögül

Egyre jobban befeszül az ellenzéki hatosfogat az antiszemita borsodi jelölt miatt

Forrásaink arról számoltak be, hogy a jobbikos jelölt mögül hamarosan kifarol a hatosfogat legerősebb tagja, a Demokratikus Koalíció. Gyurcsány Ferenc egy múlt heti Spirit FM interjúban jelezte, hogy komoly gondjaik vannak a jelölttel, és nem nyugodt a lelkiismeretük.

„lesznek még bajaik a Jobbik politikusaival”

Ma reggel Mesterházy Attila, szintén a Spirit FM-en az elmaradt előválasztásról beszélt, kiemelte, hogy rossz a jelölt.

Az ATV Reggeli start című műsorában Székely Sándor független országgyűlési képviselő beszélt a feszülésről.

Székely elmondta, hogy aggódik a Bírót támogató pártok jövőjéért, hiszen ha nem állnak ki a jelölt mögül, akkor akár a teljes hitelességüket is elveszíthetik a választók szemében, így pedig nagyon nehéz lesz megbuktatni a Fidesz-Kdnp-t.

A Hír TV-n üzent Ander Balázs, a Jobbik alelnöke Gyurcsány Ferencnek, aki szerint „nem bölcs dolog, hogy ha egyszer az ellenzéki pártok egy jelöltet elfogadtak, akkor nyilatkozatokkal nehezítsenek a helyzetén”. A DK elnöke szerint „a Jobbik múltja pedig egy olyan messzire nyúló árnyék, ami beárnyékolja az ellenzéki összefogást a mai napig, s nem száz százalékban nyugodt a lelkük ebben az ügyben”.

Több neves közéleti személy is tiltakozott az antiszemita jelölt ellen, lapunkban megszólalt Tamás Gáspár Miklós, Bauer Tamás és Majtényi László is, és több zsidó szervezet képviselje is tűrhetetlennek tartja a zsidózó jelölt indítását.

Mint az köztudott, egy tragikus baleset következtében időközi országgyűlési választás lesz Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókörzetében. A hatosfogat antiszemita jelöltje mellett, Tóth Ádám, szerencsi vállalkozó is elindul az időközi választáson több szervezet és párt támogatásával.

A Fidesz-KDNP az elhunyt képviselő lányát indította, akit Washingtonból hívott haza édesanyja, hogy átvegye az örökségét az Országgyűlésben és valószínűleg több más fontos pozíciót, hiszen a család közvetlen szálakkal kötődik Orbán legnagyobb strómanjához, Mészáros Lőrinchez.

A fiatal politikust 4 éve a tengerentúlra száműzte a Fidesz, amikor a Fidelitasban listázni akart ellenzéki tüntetőket. Akkor a Provokátorfigyelős botrányba belebukott az elhunyt képviselő lánya.

A körzetet igen könnyű lenne tehát elhozni, de az ellenzék nagyobb pártjainak sikerült egy Jobbikos zsidózó-cigányozó jelöltet támogatni. Természetesen előválasztás nélkül.

Mivel a jelölt totálisan szembe megy azzal, amit eddig az őt támogató pártok mondtak, igen nehéz hiteles kampányról beszélni.

Persze a Jobbikos Jakab Péter, mindent megtesz, hogy pártjához visszaédesgesse a szélsőjobbos szavazatokat, de kérdés, hogy a liberális, illetve a szociálliberális pártok be tudják-e csatornázni a szavazóikat jelölt mögé.

https://muon.hu/csak-ido-kerdese-volt-a-hitler-video-a-hatosfogat-antiszemitajarol/

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •