Fuck the Troika!

fucktroika

Ne legyen illúziónk! Európa válságára nincs a polgári demokratikus rendszer jelenlegi játékszabályainak megfelelő gyógyír. Görögországot már halálra ítélte a kapitalizmus logikája. Ha engedhetnek, ha megkímélik az ottani embereket, akkor az üzenet a világ többi népének, – mondjuk azt proletárjainak – az lesz, hogy lehet és kell is lázadni, ha az életedről van szó. Nem, ezt az üzenetet a kapitalizmus logikája nem engedheti át.

Athén üzenete a világ népeinek, a proletároknak az kell legyen eszerint, hogy ha lázadsz, éhen fogsz dögleni. Ezt az üzenetet legutóbb Dél-Afrikából kaptunk meg, ott a sztrájokoló bányászokat nemes egyszerűséggel lemészárolták.Hasonló a helyzet Madridban és Liszabonban is. Most ott is tíz- és százezrek vannak az utcán, csapnak össze a rendőrökkel. Ők ma még új választásokat követelnek, de előttük van már a görög kudarc. Ott megválasztottak egy megszorításokat pártoló kormányt, mégsem lett könnyebb. A Trojka nem kegyelmez, ha nincs általuk diktált megszorítás, azaz nem döglünk éhen magunktól, akkor ők még szorosabbra húzzák a kötelet a nyakunkon.

A helyzet pikantériája, hogy a magyar nép, azaz a magyar proletariátus szenvedésének enyhítését várja ettől az új “szentháromságtól”, mintha az Európai Központi Bank, az Európai Bizottság és a Világbank az “orbáni diktatúra” ellen lenne. Nem, erről szó sincs. Ők legújabb irányelveiknek megfelelően minden országon igyekeznek átverni azt az elképzelést, hogy jólétet csak a több munkáért kevesebb bér, a nyugdíjak megadóztatása, horribilis egyetemi tandíjak biztosítanak. Mi sem vagyunk, mi sem leszünk kivétel. Ma Európa hangos és Magyarország csendes, de nem lesz sokáig így. Hamarosan nekünk is utcára kell menni és a Fuck Orbán mellé nekünk is oda kell biggyeszteni, hogy Fuck the Troika! Készen állunk?

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük