Fűtetlen lakás, éhezés, nélkülözés – Krízishelyzetek a szeretet ünnepén

 Fűtetlen lakásokról, éhezésről és a kötelező szociális segítségnyújtás elmaradásáról adott hírt a Magyar Szociális Fórum kedden, a krízishelyzetekről hozzá érkezett lakossági levelek alapján.

Budakalász: A párommal és a nővéremmel élek a szüleim családi házában. Csak a páromnak van munkahelye, ebből képtelenség fizetni a gázszámlát. Két napja bekapcsoltuk a fűtést 10 fokra, mert nem szeretnénk fagyhalál áldozatai lenni, de nem tudjuk, hogy miből fogjuk majd kifizetni. 22 éves vagyok és teljesen elkeseredett. Munkát se én, se a nővérem sehol nem találunk. A polgármesteri hivatal nem válaszol a segítségkérésünkre. (A Magyar Szociális Fórum kedden levélben fordult Rogán László polgármesterhez választ sürgetve az érintettek érdekében.)


Budaörs: 
Itt állok fűtés és jövedelem nélkül, nagyon súlyos mozgásszervi problémával. Egyedülálló vagyok, kizártak az eddig kapott támogatásokból, a családsegítő hónapokig még telefonon sem jelentkezik, nem segít. Nem tudom hova forduljak, telefonálni, ajánlott leveleket küldözgetni pénzem nincs, elmenni nem tudok fizikai állapotom miatt. Nagyon súlyos krízis helyzetben vagyok. (A Magyar Szociális Fórum levélben kérte Wittinghoff Tamás polgármestertől, hogy tegye meg az élet védelmében szükséges lépéseket, de választ nem kapott.)

Tiszanána: Súlyosan mozgáskorlátozott édesanyámmal közös háztartásban élek, ő havi 22800 forintos önkormányzati éhbérből, én magam most egy ipari tanfolyamra jelentkeztem, ahol 53000 forintos jövedelmem van. Miután, az önkormányzat tudomására jutott, hogy én oktatásban veszek részt, elvették édesanyám havi 3500 forintos lakhatási támogatását. Fűtetlen lakásban vagyunk kénytelenek telelni. Kérdésem: itt mindent meg lehet tenni a tisztességesen élni akaró emberekkel? (A Magyar Szociális Fórum kedden Dr. Tóth József, Tiszanána polgármesteréhez fordult az ügyben.)

Budapest: A vizet és a villanyt kikötötték, mire újszülött kislányommal hazatértünk a korházból. Hiába kértem a kormányhivatalt, senki nem tud segíteni. Mostani 25000 Ft gyes mire elég, nem ezt kellene kapnom! Ma felmondták a deviza lakáshitelünket és árvereznek. Két kis gyerekkel mehetünk az utcára. Kilátástalan minden. Nagyon kérem, ha tudnak segíteni vagy egy ügyvédet ajánlani, aki segítene nekünk! Kétségbe esett Anyuka. (Az MSZF szakértői segítségben részesíti az édesanyát.)

(Címek és elérhetőségek az újságíró kollégák rendelkezésére állnak az MSZF-nél.)

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük