Gigatendert nyert Mészáros Lőrinc: 75 milliárdért építhetnek ki egy 32 kilométeres vasúti szakaszt

A K-Monitor szúrta ki, hogy az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében szombaton megjelent információk szerint Mészáros Lőrinc vasútépítő cége, az R-Kord Kft. a V-Híd Építő Zrt.-vel közösen építheti meg a Püspökladány és Ebes közötti vasútvonali szakaszt. A közbeszerzési értesítő adatai szerint egy 32 kilométeres részt kell kialakítaniuk úgy, hogy azon akár 160 kilométer per órás sebességgel is közlekedhessenek vonatok.

Mészárosék a vágányhálózat korszerűsítésén túl a peronok, az aluljárók, a liftek kiépítését is végzik, akadálymentes állomásokat hoznak létre, de a feladataik között szerepel sok más mellett még, hogy kialakítsanak P+R parkolókat, buszfordulókat, buszmegállókat. Még az utastájékoztatási rendszer is az R-Kordra, illetve a konzorciumi partnerre vár.

A közbeszerzést kiíró Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kezdetben még csak 69 milliárd forintra becsülte a munkákat, végül a 74,96 milliárdos ajánlat sem volt akadály; a többi induló előtt Mészáros Lőrincék lettek a befutók.

 

 

 

Forrás: http://magyarnarancs.hu/belpol/gigatendert-nyert-meszaros-lorinc-75-milliardert-epithetnek-ki-egy-32-kilometeres-vasuti-szakaszt-104929

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük